Posts

Showing posts from 2014

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA

Image
Assalamualaikum w.b.t,
Masya-Allah, ini blog ke apa ni? Macam sarang tikus je aku tengok, kan...
Kesiannya... lamanya tak tulis apa-apa kat sini... okay, zaman jadi blogger dah suram, camnilah jadinya...
Aku buat apa kat sini, oh ya...
Apabila saya mendengar yang novel terbaharu Dhiya Zafira (DZ) bakal terbit tidak lama lagi sekitar January-February lepas, secara jujurnya saya memang tidak dapat menahan perasaan teruja. Well, we know why!
Sesetengah daripada anda mungkin sudah tahu, I am a biggest fan of DZ... walaupun rasanya ada je lagi the biggest fan yang lain. TAHNIAH Kak Dhiya for your 7th novel yang delayed lama tak ingat tu, kan... hahaha! Selepas Ku Damba Bahagia (KDB), rasanya setahun sekali... tiba-tiba 2013 lapsed. Aduhai...tercalar dah record... sedih,sedih...
Tapi tak mengapa. Biar lambat daripada takde. Bak lirik lagu Summertime Sadness nyanyian Lana Del Ray, ‘LATER BETTER THAN NEVER’ jadi, lambat pun tak mengapa asalkan keluar juga.
Selepas Tertulis Buat Kita (TBK), saya inga…

Tersalah

When I try to look in your eyes
You run away, you refuse to face, but it's OK.It's been harder for me to say this
I am sorry, I guess I'm just stupid, I didn't mean what I did.I know it's my fault.
I know I host too many flaws.
I know who I am.
I know where I stand.I didn't talk to you, cause I think you don't want me to
You didn't say anything to me, I can't tell you not to
I thought we're not finished, but you wanted me to vanish.
And so I will go, and should you find someone's better.I might not be right.
But you didn't talk to me.
Even if I'm not wrong.
Would it means anything at all?

Milikku

Image
Mungkin bahagianku bukan kamu
Walau sekuat hatiku mahu
Bukan kita yang bersama sehingga ke hujung buku cerita...Namun tak semestinya
Kita harus melepas kata dusta
Aku tak cintakanmu
Engkau benci padaku
Kerana pernah kita merasa bahagia
Saling memandang ke dalam mata...Mungkin bahagianmu separuh dari dia
Separuh dirinya untuk mu
Sedangkan aku mungkin kedekut untuk berkongsi milikku...