Posts

Showing posts from May, 2011

the curious case of whatever: recap 6

Assalamualaikum semua, Sorry lah, Jahn sangat sibuk sekarang ni, mana nak mengurus anak, kemas rumah lagi ( mak aih!!!, bergurau bergurau! )... Jahn memang sibuklah lately... dengan kerja, dengan kerja lain, dengan kerja lagi satu lagi... waaaaaah, memang busy tak ingatttlah katanya... so,sebab tulah Jahn terpaksa postpone dulu TCCOW ni... tapi jangan risau, walaupun basis TCCOW punya update dah agak mengendur aka lembab aka lama aka slow down, sekurang-kurangnya ia masih wujud... Jahn masih lagi ingin menyalakan api debaran dalam jiwa anda semua ( waaaaah gitu!!! demet! )... so, lets do this quick recap, okeh! Afi dan Rif Jahn boleh je nak buat Rif ni mati tetapi citer akan lari tune lah. not to mention yang TCCOW akan tidak laku serta ramai yang akan unfriend Jahn dekat FB serta unfollow Jahn dekat Blogspot, kan... Jahn tidak up to that risk so, Rif survived, keadaan dia jangan ditanya sebab Jahn nak anda semua tertanya-tanya lagi... nama pun The Curious Case, kan... Afi? d

Jahn nak follow korang tapi korang sangatlah sukar dicari...

Assalamualaikum w.b.t, Merujuk kepada tajuk di atas, Jahn menghidapi (menghidapi?!!) eh, menghadapi kesukaran untuk follow some of anda kerana tidak ada link ke belog anda... susah okay... So, apa kata anda semua edit dekat profile anda itu dan dekat setting Google Friend Connect itu, okeh... ni bukan marah, cadangan kepada semua, okeh... ngehhh... tetiba rasa berbunga-bunga sebab blogger terkenal Sunah Mohamad follow hahahaha!! suke sangat wehhh!!

Jay Park - Abandoned

Image
I was never a fan of Jay Park or Park Jae Bum or whoever you'd call him, ever since he was still in 2PM till he left (wait, did he left, I'm not sure.) but that doesn't means I am a hater or an anti. I just didn't have any attention for him in any way possible. but it was then... I tried to give it a try one day and I find I am recently really hooked up with this song... Abandoned feat. Dok2. the vid is awesome in a way actually... the dance moves are marvellous and nicely choreographed. Listen up niga tteonan nal mitgijil anhasseo neomuna seulpeosseo sesangi muneojyeosseo eoreumboda chagapge neon deungeul dollyeosseo neon deungeul dollyeosseo deungeul dollyeosseo Girl maldo andwae eotteoke niga tteona nan yeongwonhal jul aratdan mariya ige eotteoke doen sarangiya ijen urin namiya geunde naneun neol mot nwa nan nae modeun geoseul geolgo naneun neorang sagyeosseo dareun goseuro angago naneun neoman chajasseo geunde neon nal tteonatjanha gaseumi apa wa niga eodil gad

pertanyaan untukmu

Image
Wow, it's been a while since I ever posted any 'puisi perasan' here... hehe, here is one... "Pertanyaan untukmu" is the title. It means "Question for you". hope you'll enjoy the melancholic feeling of it. Pertanyaan untukmu adakah kau tahu maknanya 'ku cintakanmu'? setiap kali itu yang terlepas dari bibirmu pernahkah sekali kau jujur pada hatimu? bila sekali kata rindu terlepas ke telingaku kau kata kau perlukanku, kau kata kau cintakanku tetapi mengapakah setiap kali kupandang ke dalam matamu... seperti kau ucap jangan dekat denganku seperti semua kata-katamu hanyalah palsu seperti kau tak pernah mencintaiku seperti semua yang kau kata, tak pernah berlaku bagaimana kau lakukan semuanya padaku? dan kenapa sekali pun ku tak sedar kau mempergunakanku? mengapa begitu kejamnya dirimu mengabaikan, mengisihkan, meninggalkanku! kau kata kau tak mampu hidup sendiri tanpaku tetapi mengapakah setiap kelakuanmu buat ku rasa... s

Terbantut di situ.

CERITA KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI

Image
ini adalah entri cerita kreatif... katanya... untuk join dan maklumat lanjut kelik sini SEBUAH CERITERA  THRILLER MENGARUT DAN MENGGANGGU MENTAL... PERINGATAN KEPADA IBU-IBU MENGANDUNG DAN PESAKIT JANTUNG, READ AT YOUR OWN RISK ( katanya...ngehhhh!!! ) ini pink momma kononya... PINKY MOMMA  duduk di atas bangku di tempat menunggu. tidak ada ramai orang yang menunggu ERL hari ini kerana jam sudah menunjukkan pukul 10.30 pm. semua orang sudah pun balik awal-awal lagi. so, sebab itulah tidak ramai orang ( hahaha! ). ada seorang lelaki yang duduk selang 3 bangku dengannya, lelaki itu kelihatan pelik, dengan kaca mata hitam, sut tuxedo hitam lengkap, kasut hitam berkilat. macam men in black sangat, kan! aduyai... pinky momma melihat dengan pandangan yang ala-ala menganjing. giler agaknya lelaki ini. kau ingat kau james bond, kan... kau perasan sangat sebenarnya. kononnya abdul farique lelaki yang namanya  Abdul Farique   itu juga memandang ala-ala kerek sahaja. ahh, perempuan i

SEGMEN KREATIF BEN ASHAARI KEMBALI

Image
Assalamualaikum, ini adalah entry buat syarat... nak join, sila kelik sini ...

Secret's Diet Plan

Image
Assalamualaikum and hello there,  the title might be confusing but actually there is no secret... it's just a diet plan. by Secret... here they are... Monday Morning : 1 slice of toast, 1 apple, 1 sweet potato Lunch : chicken breast salad Dinner : 8 cherry tomatoes, 1 cucumber Tuesday Morning : 1 slice of toast, low-fat milk Lunch : 1 sweet potato Dinner : 8 strawberries, 5 cherry tomatoes Wednesday Morning : 1 slice of toast, low-fat milk Lunch : 1 sweet potato, 5 cherry tomatoes Dinner : 5 strawberries, 1 cucumber Thursday Morning : 1 slice of toast, low-fat milk Lunch : chicken breast, 8 strawberries Dinner : 5 cherry tomatoes, 1 cucumber Friday Morning : 1 slice of toast, 1 apple Lunch : 3 eggs, 1 cucumber, 5 cherry tomatoes Dinner : 10 strawberries, 1 cucumber Saturday Morning : 1 slice of toast, low-fat milk Lunch : 1 sweet potato Dinner : 1 tofu, 3 cherry tomatoes Sunday Morning : 1 slice of toast, 1 apple, low-fat milk Lunch : 1 sweet potato Dinner : 1 cucumber p

pemberitahuan

dukacita diumumkan di sini yang Novela The Curious Case of Whatever akan dipostpone sementara untuk memberi laluan kepada kerja yang lebih menuntut komitmen yang lebih tinggi... dipostpone kejap jelah! bukan dihentikan!! sekian terima kasih... p/s - segala kesulitan amat dikesali... harap anda setia menunggu episod baru pada Jun nanti...

misi baru

Assalamualaikum, Jahn is psyched now!! so much energy to write because someone happens to give me something I really wanted now or never! hahaha, Jahn dalam rangka untuk men-draf, dan menyiapkan manuskrip 100 muka surat berunsur thriller. dan Jahn sangat bersemangat! Alhamdulillah, Jahn betul-betul nak, kan peluang ini... dan Jahn harap yang ianya ada untuk Jahn, amin... anda pun doa-doakanlah supaya Jahn berjaya, ya! terima kasih!!

... kalau dah rezeki.

Assalamualaikum, PAGI ni Jahn bagun awal. lepas solat Subuh yang sudah mencapai ke masa gajah, Jahn keluar jalan-jalan di sekitar sini. dekat tasik sec. 7 ni je... jauh gak la jalan. letih kaki... ingat nak joging tapi kasut takde... seluar pun takde... so, Jahn keluar dengan jeans, selipar dan hooty je... sambil menyumbat earphone ke telinga dan mendengar celoteh Nadia dan co-DJ dia dekat Fly.FM, Jahn teruskan jalan... lagu pertama yang Jahn dengar sungguh inspiring, haaa... Jahn harap Jahn akan kekal bersemangat dan inspired throughout the whole year, and the upcomings. hmm, just nak cerita... orang selalu cakap, bangun pagi tu jangan tidur balik sebab rezeki susah masuk, Jahn tak nampak benda ni ada relevannya sebenarnya tetapi something just happen today... hehehe, I just wanna keep this to myself je... malas nak brag about it, cam poyo! but anyway, betullah tu, bangun pagi... kena pergi kerja, pergi belajar dan eventually, rezeki masuk... amin. semuanya sebab usaha dan taw

new housemate..

Image
Assalamualaikum, Just wanna update about my house and its house members... hahaha... I will change the avatar of all the house members... previously I used these people as avatar for:- aki mustafa fairos ahmad awe korie sagi kolat sebabnya Jahn macam bosan... Jahn, kan suka Kpop... so, Jahn nak letak avatar mereka (kalau nak kutuk ke, cerita ke, puji ke, apa-apa jelah!) sebagai... haaaa.... haaaa.... haahaha... hahahahahahaha!!! so, Jahn kenalkan  sorang-sorang... previously, fairos ahmad; now, totex as Leeteuk... because he is the house captain. Previously Daniel Korie, now Awe Korie as Donghae because he is the most handsome one. Robin is Kyuhyun because he is the dongsaeng! GC is Ryewook because he has a great voice Jahn (hahahaha!!) as Heechul because he is perasan. Apak as Shindong because... Mt Lan as Yesung because he is mengarut, hehehe... Kabu as Eunhyuk because... to cukupkan korum... previously Sagi Kolat now, Korlatow as  Si

new and improved checklists

Assalamualaikum, People should have checklists of what they want to do. It might changes gradually through times but it is good that you know what you need to do now. And yes, I want to share mine… Go hiking at Mount Kinabalu  Learn kickboxing Get license to use fire arm Further study Reduce 10 kg of body weight (this is important!) Gain 5 kg of muscle mass Go to Spain for vacation Buy an Apple laptop Drive an Audi Ride a superbike ...and yes, none of those are checked. Hahaha!!!

...yang mengajar pun belajar (sebuah entry untuk guru)

6 years ago  EMIL menggaru kepala. Gatal sedikit tetapi sebenarnya dia tidak pandai nak jawab soalan matematik ini…  y = log x  If y = 10, then what is x?  Dia memandang ke arah Jahn yang sedang menjawab. Sekurang-kurangnya itu yang dia fikirkan pada mulanya… dia perlu tiru jawapan Jahn… kalau tak siapa, tak boleh balik… kata Cikgu Hani.  Jadi, dia memanjangkan sedikit lehernya ke arah Jahn yang duduk di sebelahnya.  “Emil, buat yang awak punya… jangan nak tiru jawapan kawan… awak ingat dia jawab betul ke?” pekik Cikgu Hani dalam nada bergurau tetapi sangat bingit. Cukup untuk kedengaran keseluruh blok bangunan ini. Demet, cikgu ni!  “Amboi, cikgu sentap tau! Saya jawab betullah!!! Jawapan dia satu,kan?” pekik Jahn pula. Dia ini memang kurang ajar sedikit. Tak kiralah orang itu student ke, cikgu ke, pakgad ke… semua dia jerit-jeritkan aje.  “Jalan kira?” tanya Cikgu Hani.  y = log x  10 = log x  10 = 10^x  x = 1  “Betul cikgu?” tanya Jahn dengan nada berlagak dan memanda