Posts

Showing posts from November, 2013

REVIEW NOVEL CINTA PENCURI MIMPI - LYNN DAYANA

Image
Assalamualaikum w.b.t,

Lama tak menulis apa-apa di sini... menulis review novel apatah lagi, kan... tak membaca apa-apa langsung dah selepas novel terakhir... novel apa ek? Oh ya, novel dari karya kakak kesayangan (gitu!), Dhiya Zafira, Tertulis Buat Kita... sesiapa yang belum membacanya, silalah cuba, try, test, give it a shoot... best!
Lepas itu adalah baca tulisan Nicholas Spark tapi macam busy je, macam sibuk je... erhmm, sibuk sangat hidup saya, bencilah dengan hidup student ni... (sila baca dalam nada Syasha! Haha!) terus tak habis baca novel yang bertajuk The Notebook itu... Okeylah, bukan nak bebel benda itu, itu mukadimah aka pembuka karutan... motif penulis hari ini ialah menulis review novel Lynn Dayana – Cinta Pencuri Mimpi (CPM).

Cinta Pencuri Mimpi? Mimpi itu dicuri oleh seorang pencuri yang jatuh cinta ke? Atau ‘mimpi’ itu adalah sejenis objek fizikal yang boleh dicuri-curi seperti mencuri gula-gula getah di kedai mamak? Saya jadi konfius... macam pelik je, macam hairan je.…