Posts

Showing posts from June, 2011

stay fit vs stay beriman? (kannnn...)

Assalamualaikum,

The other day tu, kan... Jahn keluar jogging agak lambat. dalam pukul 7.00 pm. so, pada Jahn agak lambat dah la tu, sebabnya lebih kurang setengah jam akan azan Maghrib, kan... (Islamic sangat kau Jahn!) Harus!

so, dalam menghabiskan 2 pusingan tasik sec. 7 tu, kan... terlajak le sampai azan berkumandang.

lepas tu Jahn nampak lah beberapa orang couple ni yang masih gigih meneruskan larian mereka. so, Jahn macam, "hmm, sihat ke kau tak sembahyang ni dude, babe?" dalam hati jelah, kan... kau mampu nak sound tepek orang kau tak kenal (Tidak!), so, disebabkan mereka tu was actually berjogging Jahn lantakkan ajelah, kan...

tapinya, ada lagi yang lagi entah nak dicakap apa. kalau tajuk entry ini 'vs' means either one, yang ni adalah 'neither' okeh... kau berdating kat atas jambatan ni haah.. duduk bersandar tengah azan berdua-duaan, senjakala-senjakala hatta semasa bilal melaungkan laungan suci (wah, Jahn... kau, kan...!)... apakah itu?

itu tidak m…

novela the curious case of whatever 12

Assalamualaikum, Salam sayang kepada para peminat TCCOW (wah kau perasan, kan Jahn... ade ke minat kat kau?!) hahahah, lantakkk!! dikesempatan ini, Jahn nak ucapkan tahniah kepada kakak Jahn yang seorang itu sebab novel beliau berjaya menduduki carta TOP 20 bestseller MPH bagi kategori Tempatan, ye... very2 big achievement, kak... bukan penulis kecil (sangat) lagi... akak dah jadi a noticeable novelist, okeh so, keep it up!
okaylah, Jahn update blog pun sebab dah kena sound tepek oleh seorang rakan FB kerana tidak meng-update ceritera TCCOW ini, bukan tak nak update tapi masa tu cam susah je nak bukak blog, kan... (cam haram, kan alasan, kan... menipu sangat, kan!) tapi itulah, ni nak update lah ni, so enjoy TCCOW 12, sambungan sila beri Jahn more time, okeh... episod ini adalah salah satu episod yang paling Jahn suka, sebab THERE ARE SO MUCH COOLNESS IN HAIYAN RIFQI y'all!!!! enjoy the piece!! do comment yah!

Part 12
Act 56 
Afi merangkak meredah semak samun dalam hutan belukar itu. S…

picture me this 2 years

Image
all is within this 2 years... the pics are randomly arranged...















gudluck yah!!!

Image
Assalamualaikum,

kepada adik-adik yang akan mengetahui keputusan peperiksaan esok (kan... adik-adik, keputusan peperiksaan sumer, kau Jahanam sangat Jahn!)... lantak le, fakerrr!!!

okaylah, seperti yang anda semua tahu, esok 17hb Jun 2011 adalah tarikh di mana result exam siswa-siswa dan siswi-siswi Universiti Teknologi Mara (UiTM) akan diumumkan secara rasminya...

di sini, ingin sekali Jahn mengingatkan supaya anda semua, BAWAK BERSABAR!! jangan cuak sangat, relax beb... UiTM akan hantar ke emel, kan. kalau semua orang pakat nak check serentak, memanglah system akan down. so, relax... tak ke mananya result itu... bak kata orang tua, takkan lari gunung di kejar, kan... so, people... one word from Jahn to you all... RELAX...

tetapi Jahn pun macam tak sabar nak tahu... walaupun bukannya ada amik pape paper pun sem lepas sebab praktikal sudah, kan... tetapi Jahn still eager nak tahu sebab this is the final sem as a degree student. walaupun Jahn dah perceive result Jahn akan macam B-HRM s…