Posts

Tulis

Image
Terangnya bulan suluhkan malamku
Aku merasakan sesuatu apabila muncul dirimu
Kau warnai jiwa yang selalu suram
Dan sepi

Hati ini mula meladeni perasaan rindu yang aneh kuungkapkan
Kerana aku tak pernah merasakan cinta yang aku tunggu sekian lama

Mungkinkah bila ku tulis rasa hati ini
Mungkinkah bila ku nukil semua kuimpi
Mungkinkah bila ku tulis segalanya untukmu
Akan kau fahami apa yang ku mahu

Mencintaimu sempurnakan aku...




Reaching Out to You

Image
It's not easy to take this mask off...
It's not easy to strip naked to the mind...
It's not easy to believe again...
But I'm doing it. Yeah, I'm doing it.My story isn't a good one...
It's boring and none too flattering...
But I'm trying to get there, to the other side...
I'm reaching out to you. Yeah, I'm reaching out to you.Soon, it would all be over...
It'll be over with a start...
A start of something new...
A new feeling I love to have with you.So now I'm reaching out to you...
Yeah, I'm reaching out to you.

random pictures

Image

LAST CHAPTER.

Image
Here I am
I stand, looking ahead, the skies look so bright I can’t see a thing through that light But I know it’s not for me
There you are Looking at me, that look in your eyes It must have been painful for you I’m sorry for this feeling
I love you, I always do I asked you “Do you love me too?”
That silence weighs a thousand tons When I apprehend my weight to you I love you but you won’t stay with me Together with me until the very… Last Chapter.
Here we are You look at me like we were never ever known each other Ignorance kills me enough Please don’t look at me that way
You don’t love me, I know what you mean I asked you “What is wrong with me?”
That silence weighs a thousand tons When I apprehend my weight to you I love you but you won’t stay with me Together with me until the very… Last Chapter.
So now we’re moving to our separate directions Is there any regret left from your heart? Because I don’t regretted myself I will love you even if our book ends midway to the end.

Episod dua - Aku tak jujur.

Image
Oh cintaku...
Bersungguh kah perasaanku?
Bersungguhkah aku mencintaimu?
Kerana aku tak ingin sehari mencintaimu,
Dan bila esok datang padaku, aku jemu.
Oh cintaku...
Pergilah...
Oh cintaku...


Episod satu - Apa salahnya kau jujur?

Image
Jangan dikesal yang telah berlaku
Begitulah cara ku memujuk diriku
Namun kenyataan sakitnya terasa
Bila kau dusta perlakuan dan kata

Kenapa harus aku jatuh
Mengharap kasih darimu
Mengapa hati ini meminta
Disakiti sedangku tahu kau bagaimana

Kenapa mesti engkau bohongi
Meminta ku lepaskan dengan alasan yang lain
Katakan sahaja kau tak cinta
Itu lebih mudah untukku terima

Dan sudahnya bertahun cerita ini
Ku kubur namun nisannya masih utuh lagi
Memberi ingatan pada diri ini
Supaya lebihkan mencintai diriku sendiri
Sebelum menyerahkan hati untuk disakiti...


REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA

Image
Assalamualaikum w.b.t,
Masya-Allah, ini blog ke apa ni? Macam sarang tikus je aku tengok, kan...
Kesiannya... lamanya tak tulis apa-apa kat sini... okay, zaman jadi blogger dah suram, camnilah jadinya...
Aku buat apa kat sini, oh ya...
Apabila saya mendengar yang novel terbaharu Dhiya Zafira (DZ) bakal terbit tidak lama lagi sekitar January-February lepas, secara jujurnya saya memang tidak dapat menahan perasaan teruja. Well, we know why!
Sesetengah daripada anda mungkin sudah tahu, I am a biggest fan of DZ... walaupun rasanya ada je lagi the biggest fan yang lain. TAHNIAH Kak Dhiya for your 7th novel yang delayed lama tak ingat tu, kan... hahaha! Selepas Ku Damba Bahagia (KDB), rasanya setahun sekali... tiba-tiba 2013 lapsed. Aduhai...tercalar dah record... sedih,sedih...
Tapi tak mengapa. Biar lambat daripada takde. Bak lirik lagu Summertime Sadness nyanyian Lana Del Ray, ‘LATER BETTER THAN NEVER’ jadi, lambat pun tak mengapa asalkan keluar juga.
Selepas Tertulis Buat Kita (TBK), saya inga…