Posts

Showing posts from November, 2010

cerita Jahn - Akem

Image
cerita Jahn yang kedua adalah mengenai ....


AKEM!!! hahahahahahahaha...korang mesti tak pernah kenal,kan...tapi Akem dah selalu bersama dengan aku selama lebih kurang setahun setengah...pemberian orang...kawan baik dari diploma...dan aku nak dia tahu yang dia still hold some space in my heart...siapa dia, biarlah dia sahaja yang tahu...
tapi sekarang ni aku dah terpisah ngan Akem hampir sebulan da...aduh merindui Akem...mana taknya..klu tido mesti ngn Akem, kadang2 jadi bantal...kadang2 kena kaki...kadang2 kat celah (eehhhehehehe!), basically, sangat merindui Akem...
kenapa bagi nama Akem? ntah? mula-mula nak bagi nama Akim...tapi rasanya cam biasa2 jer nama Akim, so tukar...sebutan dia sikit...Akem...Akem...Akem...Akem...sedap,kan!!!
hmm, tak banyak yang bleh diceritakan tentang Akem aku ni...kalau nak cerita pun...hmmm, Akem ni berusia 1 tahun setengah...seekor teddy bear bersaiz sederhana kecil berwarna coklat manja2...hahaha...



p/s - rasanya,kan...kalau dapat anak nanti...nak letak nama…

a MAN at Work!!!!

Image
orang lain buat post ni minggu lepas, kan...aku minggu ni..pekes?hahahaha
anyway, still nak jugak menempel memberitahu orang about my 1st day at work...
saya bekerja di Malaysian Mosaics Berhad...


errmmm, what to say... i think i'm gonna perform well...ecehhhhhhh!!!!waklu!
takde ah...i think this is a new experience which takes me on a new level of understanding of what life actually is...
i'm not just being POYO on purpose, i am just being truthful...
well, u see...i have been studying like...16 years...actually i don't really knew what i am studying for? and today i get to see what it was like to do a commercial works...although what i am doing pagi tadi have no connection with what i have studied for all this time bu...it was fun...
hmm, Kak Lin will be my mentor for the rest of my internship program... i think she is very enjoyable (up till now...the second meeting), really hopes to learn a lot from her...so, noona (ahjumma?..noona la), please take care of me!!!
last but not l…

pengumuman

Image
hari-hari tengok stats and realize that entry itu jer yang ditengok membuatkan aku mengambil keputusan untuk mendelete entry tersebut...so, kepada mereka yang nak sangat baca (again and again) 'permainan si bodoh - the very essence of stupidity' or "nampak sangat kau ada masalah,kan' tu...lupakan jerlah niat anda, sebab dah takde kat sini...

tapi klu rasa2 nak jugak baca...cari2 jerlah kat mana-mana...dah dicopy and diletakkan dekat sebuah FB group ni kan...korang pandai2 lah yer...

itu sahaja...thanx..adios...

tapi...gambar ni still ada...

p/s - nak sangat, kan...amek kau!!!

pedoman sejenak...

Image
bosan2 kan pagi...bukak FB...tengok video ni...terasa insaf pulak, kan...sekejap...
ramai yang take these things for granted padahal dah diberitahu berkali-kali...
so, sama-sama lah kita muhasabah diri, tengok kita ni tergolong dalam golongan yang mana satu...
moga-moga Allah selalu membimbing kita, InsyaALLAH...
Amin...

cerita Jahn - Syaza 'Cektipah' Ibrahim

Image
sekarang nak buat satu lagi benda dalam blog ini...memperkenalkan kawan-kawan yang special, precious dan bermakna...just tengok jerlah perkembangannya dari masa ke semasa yer...so, saya nak start ngan kawan yang baru kenal setahun setengah lepas...tapi enough for me to make her as my best BFF ever...sebab she knows me nothing like all of the same as others...she is very special lah... dia adalah...Syaza Ibrahim aka Cektipah...Syaza (Cektipah) berasal dari KL, Bandar Kinrara...she's a sweet girl, emo~gothic-like girly yang suddenly decided untuk jadi a little more lady-like sejak kebelakangan ni...hahaha!!!
Cektipah ini adalah anak pertama dari (ermmm..jap nak kira...5 adik beradik, kot!) being the eldest so, dia ini seorang yang independent dan very kakak-like la (adalah sket...)
Dari sudut kawan-kawan pulak, Cektipah adalah seorang yang sangat flexible...boleh berkawan dengan semua orang...practically dengan semua orang...regardless dia suka or tidak orang itu...(but, there's a…

내 여자친구는 구미호 (Nae Yeo-ja-chin-goo-neun Goo-mi-ho) a.k.a My Girlfriend is a Gumiho

Image
Aku baru sahaja selesai menonton satu lagi Korean series yang pada aku sangat best… The series is named 내여자친구는구미호 (Nae Yeo-ja-chin-goo-neun Goo-mi-ho) atau in English, My Girlfriend is a Gumiho…
Okay apakah bendanya binatang Gumiho ini ek? Aha! As you can see, awek dia ada ekor, bukan 1, bkan 2, bukan 3 tapi 9 ekor… Kalau dalam Naruto kita taulah yang 9 ekor itu adalah apa? Haaa??? Musang 9 ekor? Hahaha, yes, Kyuubi!! Tapi, bukan Kyuubi yang nak diceritakan di sini… kita tahu yang salah satu ciri budaya itu adalah universal, jadi banyak negara banyaklah fahamannya tentang sesuatu…apa yang aku nak cakap adalah dalam budaya Korea, Kyuubi atau musang 9 ekor ni, dipanggil Gumiho.
It can be an arguable fact tentang bagaimana rupa Gumiho ini, tetapi mengikut kepada mitos yang sahih, dia adalah makhluk jahat yang berkebolehan untuk menukar rupa bentuknya daripada seekor musang yang berekor 9 kepada seorang awek dengan super, ultra, maximum beauty!!!
Okaylah kita cerita sedikit lagi tentang Gumiho, …

COOL! - 응결

Image
“No, Suri. We can never be like that. Kita kawan je. Kau pun bukannya jenis perempuan yang aku suka.” Kata Hafriz dengan nada selamba. Seperti perbualan hariannya, antara rakan dengan rakan.
‘Kau bukan jenis perempuan yang aku suka.’  
Cukuplah dengan hanya satu ayat itu Hafriz. Malunya aku bertanyakan benda-benda macam ni.
“Then, macam mana jenis perempuan yang kau suka?” balas Suri selamba juga walaupun dalam matanya sudah ada sedikit titis jernih yang cuba dia sembunyi. Dia mendongak, takut titisan itu terjatuh ke pipi. Kepalanya dipaling tidak memandang Hafriz. Hafriz memandang ke arah Suri yang tidak memandangnya itu. Kenapa tanya begitu pula?
“Jenis perempuan yang aku suka? Well, entah… yang penting bukan stuck up macam kaulah, bukan kepala angin mcam kau, bukan sengal macam kau. Hahaha, perlu ke kau tanya semua ni dowh, kau nak carikan awek kat aku ke?”
Stuck up? Kepala angin? Sengal? Macam itu sekalikah aku pada kau sebenarnya? Hafriz, what are you doing now? Aku dah tak tahu yang …

what is this feeling...

Image
i have something that...ermm..bothering me much lately...i dont know why but i felt this feeling quite a while now...this is completely not a happy feeling but i can not say that i hate it either...

i come back to where i was once be, the people stays the same, that reliefs me, really...but...still i feel that mysterious hollow in my heart...it just like telling me, its just nothing more of the same...everything changes...

i always wanted for this time to come but all of a sudden i felt like "i dont want it..."
i realized that time was being to short, one time you have it all, then you'll lose it just like that...and when you have settle down with things and finally have the heart to like it...it slipped away again...

i dont like this feeling inside me now...
but i guess... what i am trying to say here is that i love you guys so much...
really grateful that i found all of you...though we may have went a whole bunch of unlikely ordeal, im glad that we had walked that thro…

JUSTIN BIEBER DIBUNUH???????!!!!!

Image
OMFG!!!!!!!!!!!!!! JUSTIN BIEBER DIBUNUH???????!!!!!

adakah ini berlaku....dont die on me baby, baby, baby...hoooooo...no!!!!

click on  this link!

somethings...is just so amazing...

Image
this is good... this is amazing... this is just great... thanks for the love, haters...thank you so much for that...this is what me and my friends gotta say...

p/s -  but I will always love you guys (minus the admins of the group), I still see you as friends, there's nothing changed...everything's more of a same...

fb notes on COOL! NO.8 - COOL! ~ jengah COOL! sebentar...

Image
lamanya tak update apa-apa kat sini...here sedikit sneak peak on COOL!~ hope you guys enjoy it! hehe, don't  freak out, okay...



Suri memandang belakang Hafriz. Lelaki itu tidak berbaju. Boleh tahan juga susuk tubuhnya, memang tidak ubah seperti badan Sam Winchester dalam Supernatural. Muka pula ala Scott Lucas dalam One Tree Hill. Ah, kenapa kau perlu handsome sangat, Hafriz? Getus gedik Suri dalam hati.


“Hafriz, kau pandang apa? Kau buat apa dekat bilik aku ni? Tolong pakai baju kau?” dalih Suri walaupun dia sebenarnya suka melihat lelaki itu berkeadaan seksi sebegitu. Ah, bukannya dia mendedahkan aurat sebenarnya, sikit-sikit macam ini kira okaylah. Hahaha, gelak Suri dalam hati lagi.


Lelaki itu tidak menjawab. Dia masih tegak memandang ke hadapan. Tidak memalingkan tubuhnya menghadap Suri. Suri hairan melihatnya. Pekakkah Hafriz ini? Dia tak dengarkah aku memanggilnya? Suri segera mendapatkan Hafriz yang hanya berjarak kira-kira semeter itu. Dia menyentuh bahu lelaki …

fb notes on COOL! NO.7 - COOL! ~ COOL! ~pertemuan berdarah

Rex menamatkan panggilan dan menyeluk telefon bimbitnya ke dalam poket seluar jeansnya. Tiba-tiba ada satu bunyi yang kuat menendang gegendang telinganya. Bunyi tembakan yang kuat dan sebuah bas sekolah terbabas di tepi jalan berseberangan dari tempat dia berada. Dia amati dengan tekun. Sah, memang ada yang tidak kena dengan kenderaan berat itu. Suara jeritan mulai kedengaran. Sebenarnya dia tidak perlu peduli dengan apa yang terjadi namun entah kenapa hatinya menggerakkan tubuhnya untuk ke tempat kejadian.

“Diam!!! Aku kata diam!” kata salah seorang daripada lelaki yang menyarung topeng pada mukanya. Topeng serigala jadian. Nampak betul-betul bodoh. Seorang lagi berjalan menuju ke suatu sudut di dalam bas itu. Dengan muka yang dibaluti topeng jaring itu, dia tersengeh seperti kerang busuk. Caranya berjalan yang terhenjut-henjut itu cukup membuat orang yang dipandangnya menyampah. Namun itu tidak menenggelamkan rasa takut apabila sedar dirinya menjadi sasaran.
“Dira, dia…

fb notes on COOL! NO.6 - COOL! ~ COOL! !~ list of characters

Image
okaylah, dengan ini saya ingin mengenalkan list watak-watak yang ada dalam kisah ini...


3 watak utama adalah:-


Rex ~ cintaku kekal buatmu, nyawaku 'kan ku serah buatnya...

juga dikenal sebagai Bullet Rex.
berusia sekitar 27 ke 28 tahun.
sangat kejam dalam taktik-taktik membunuhnya.


Surihana ~ buat apa cinta bila kau tiada, buat apa bersama bila kau tak percaya...

seorang yang kekurangan kasih sayang.
oleh sebab itu dia membesar menjadi seorang yang rebellious.
walaupun nampak lembut, dia banyak perangai buruk yang susah diubah.


Hafriz ~ aku tak pernah mencintaimu, namun kenapa hatiku pedih mengakuinya...

dia seorang yang baik hati dan kelakar namun sensitif juga terkadang.
gemar menyakat Suri.
dipercayai mempunyai perasaan terhadap Suri.


dan watak-watak sampingan yang penting adalah:-


Catalina ~ juga dikenali sebagai Velvet Catalina. meminati Rex walaupun Rex mentah-mentah menolaknya.


Ian ~ kawan baik Rex yang juga seorang mercenary for hire. juga dikenali sebagai Silver Ian.


Charles ~ bapa angkat…

fb notes on COOL! NO.5 - COOL! ~ COOL! ~ Rex

Image
entah bila rasanya saya mengilhamkan lelaki bernama Bullet Rex ini. Bullet itu adalah codename apabila berhadapan dengan urusan rasmi di dalam organisasi rahsia yang menjalankan aktiviti2 assassination, cover, curi maklumat dan pelbagai lagi...tapi bukan untuk national security atau yang bersifat patriotik, semuanya dilakukan dengan sebab duit... senang cerita mercenary for hire.

Rex seorang yang ganazzz...(hehe) luar dan dalam... sebab tu dia sesuai jadi seorang pembunuh upahan... sekali lagi diingatkan disini, pembunuh upahan yer...bukan pembunuh psycho atau pembunuh saja2... dia buat semuanya sebab duit dan sebab dia takde benda lain yang sesuai dia lakukan.. camtulah lebih kurang...

tapi sebenarnya dia biasa membuat misi yang membabitkan pembunuhan... sesuatu yang Charles rasa sangat sesuai dengan dia... sebab Rex ni seorang yang tak teragak-agak nak bunuh orang... dia langsung tak kisah... tapi yelah... Rex ni fiction jer,kan... giler ke ada orang yang gila nak mem…