Posts

Showing posts from 2010

jeles dengan mereka...

Image
tak sangka pulak aku, dua orang yang dekat dengan aku membuatkan aku sangat jeles dengan mereka tika dan saat ini.

entahlah, menjadi satu kebetulan pula mereka melakukan perkara yang sama. melancong sewaktu cuti sekolah memang best...kan...(aku jeles).

kalu melancong sahaja, aku takdelah kisah sangat sampai nak menulis entry kali ini, tapi masalahnya kedus-dua mereka memilih untuk ke LANGKAWI untuk bercuti, hai...menganjing aku yang terpaksa bekerja ke?

haaaa... apalah ansib badan yang dah sakit-sakit belakang ni...kerja memang penat, inikan pulak mendengar citer yang best sangat mereka bercuti, bertemankan bunyi gulungan dan pukulan ombak siap bagai..aduh...demmmm!!!

okaylah, panjang mukadimah dengki ngn kebercutian orang ni, kan... straight to the point je lah...

orang yang pertama adalah...my baby...Yanie Asgarali (ye, hati kama kamu kami itu...)


 
yang si yanie ni memang rapat habis la...3hb ini dia akan meneruskan pengajiannya di UiTM pada peringkat PhD...ngehhhhh!!! wa, yanie j…

Puasa Isnin dan Khamis...ko puasa ke? mampu?

Image
Assalamualaikum semua (mode merasa diri tu alim)...



apa khabar, salam 1 Malaysia di ucapkan kepada semua yang menjengah, stalker ke, apa-apa lagilah..hak anda nak view page ini kan...silakanlah, apa yang ada inilah yang saya mampu tulis...
okaylah, kali ini saya hendak berkongsi sedikit tentang puasa sunat isnin, khamis..kenapa kena hari isnin dan khamis? kenapa tak rabu dan ahad?kenpa bukan selasa dan sabtu...haaa...kalau anda tak tahu...eloklah ambil tahu...pada saya (wah, saya..eh, mode alim, kan...) puasa hari apa-apa pun sama jer kalau nak diikutkan dari segi kesihatan. pandangan orang saya tak ambil peduli sangat tetapi yelah, saya pun bukannya pandai sangat nak bercerita hal-hal agama, cuma dah alang-alang google2, copy paste...baik lah kita google2, copy paste benda yang boleh dibawak berkongsi untuk santapan minda dan informasi yang berguna, tak gitu?
baiklah, berbalik kepada puasa sunat isnin khamis ini, sejujurnya, saya bukanlah selalu sangat mengamalkannya, biasalah. typical …

dapat advisor...

Image
saja kan nak update blog yang usang, berhabuk lagi tersadai ni....

wahhhhhh!!!!!!!!aku sangat happy skang ni sebab dapat seorang advisor yang sangat (rasanya...) best!

Puan Nani Syuhada...ramai pulak kan yang dapat dia...Alhamdulillah yang dapat dengan aku are my friends juga...




 p/s - anybody yang dapat relate Paliey ngn Tom Cruise aku bagi singget...(tawaran hanya untuk satu saat...1...dah!!!time is up!!!mereka...(hahaha!)(sila teka...))

Paliey (the guy who pushes stuffs forward itu...) pun dapat Puan Nani juga...





Si pemberita dan pengarang majalah berunsur fitnah (wah!!!kan!!!hahahahahahaa, just kidding my dear!), Mamarazi Maria de' Paris...pun dapat Puan Nani...






Akmal dan Liza juga mendapat Puan Nani juga...harap-harap Puan Nani akan menjaga kami yer...hahaha!!!


sekalung tahniah juga kepada mereka yang mendapat advisor harapan hati...terutama kepada S

yang ni last

Image
dah istudent portal tak bleh bla kan...lantakkan jer...ingatnya nak cek ari sabtu jer...
tapi pagi tadi waktu nak bersiap-siap nak g keje...gatal tangan pulak nak dengar lagu...lagu korea la kan...bukak la lappy...alang2 menyeluk pekasam, broadband tersedia terjolok kat dalam usb port...bukak le tenet...fb dulu..mengada, kan fb pepagi buta...
ingatkan aku jer yang  mengada lebih...yanie pun sama...dem!!! si tua itu meng-im aku...suruh tgok result...uitm send email..dari nak cek ari sabtu, tetiba lak tak tertahan godaan nak menonton result sendiri, kan...aku pun bertambah mengadalah nak tengok...
yanie pun sama, mengada-ngada nak tau result aku berapa...tapi sebelum bagitau aku punya..aku tanya dia punya dulu...keberatan nak gtau...tapi last2 bagitau gak...alhamdulillah, lulus pun semua orang, kan...berkat usaha...adalah rezeki masing2...
dah dapat tengok jer terus speechless...OMFG...













BEST DAY EVER!!! bleh tak?!!!

kenapa dengan kau ni Jahn?

lagi sekali bukak istudent portal, kan...pastu...














HIDUP TAK ADA MAKNA...
hahahahahaha...boleh dorang buangkan terus  'exam result' tu dari link...J betul, kan...

benda ni?

bukak2 jer istudent portal....













HIDUP TAK ADA MAKNA...

bleh tak???hahahahaha!!!!!

cerita Jahn - Yanie

Image
Cerita Jahn kali ini, Jahn akan menceritakan tentang seorang lagi rakan Jahn yang bernama…
Nor Ilyani Asgarali…hati kama kamu kami kita semua…
Apa yang best sangat tentang Yanie ni?hmm…takde pape…hahaha Taklah, Yanie adalah seorang yang baik hati, bersemangat setia kawan dan sangat chantet…wahahaha!!!
Weh, Yanie..aku tak tau nak tulis apa pasal kau hah! Camner?
Yanie adalah anak pertama (kot, betul tak ni?) dan ada adik seorang…usianya setahun lebih dari kami semua, kecuali Ayeen (dorang sebaya) yang sama umur. Umur mereka sila teka!
Kenapa aku suka kawan dengan si Yanie ni...sebabnya dia tidak hipokrit...walaupun ada cakap2 belakang, tapi aku aware yang cakap2 belakang itu tidak akan membabitkan maruah dan kehormatan akulah...kamonla kan..everybody akan cakap belakang even kat kawan baik sendiri tapi to what extend dia bercakap tu, aku yakin Yanie bukan jenis yang bercakap macam haram...sebab tu aku suka dia...tu first...
second, sebab dia pandai nyanyi...suara dia sedap cam siti nurhaliza…

picture dialog and graphic...

Image
biasanya kan kelakuan mengarut kan terjadi disebabkan oleh seoarng ketua yang mulakan dulu and then ada yang melayan then terus menerus jadi benda yang common...hahaha...sini ada something yang nak aku share...kawan2...amik pun tanpa permission, so maybe kena saman...hahaha...  sila lah baca...


a MAN at Work!!!! episode 2

Image
sekarang ni bila masuk tempat kerja dan berkerja di bawah orang lain...barulah tahu yang sebenarnya kehidupan kita ni takkan henti-henti ada konflik...so, aku rasa bial aku menghadapi pelbagai jenis konflik dan gangguan semasa di UiTM dulu rasanya tak langsung meninggalkan kesan dah dlam diri aku ni...lantaklah apa orang nak cakap sebab in the end kita jer yang tahu macam mana kita lalui masa-masa yang sukar tu...aku dah tak nak ingat lagi dah benda-benda yang membuatkan jiwa, perasaan dan hati aku merusuh waktu dulu...
berbalik kepada praktikal training...benda-benda yang aku rasa aku just tengok kat dalam slot samarinda atau akasia selama ni actually berlaku betul-betul dalam real life...in work, people tend to be really competitive (baguslah tu) tapinya, they can actually do anything to be successful...regardless one action can be somewhat adverse to another...well, that is the rule of the game, survival of the fittest, kan...
talk about survival of the fittest...i was once a person …

cerita Jahn - Akem

Image
cerita Jahn yang kedua adalah mengenai ....


AKEM!!! hahahahahahahaha...korang mesti tak pernah kenal,kan...tapi Akem dah selalu bersama dengan aku selama lebih kurang setahun setengah...pemberian orang...kawan baik dari diploma...dan aku nak dia tahu yang dia still hold some space in my heart...siapa dia, biarlah dia sahaja yang tahu...
tapi sekarang ni aku dah terpisah ngan Akem hampir sebulan da...aduh merindui Akem...mana taknya..klu tido mesti ngn Akem, kadang2 jadi bantal...kadang2 kena kaki...kadang2 kat celah (eehhhehehehe!), basically, sangat merindui Akem...
kenapa bagi nama Akem? ntah? mula-mula nak bagi nama Akim...tapi rasanya cam biasa2 jer nama Akim, so tukar...sebutan dia sikit...Akem...Akem...Akem...Akem...sedap,kan!!!
hmm, tak banyak yang bleh diceritakan tentang Akem aku ni...kalau nak cerita pun...hmmm, Akem ni berusia 1 tahun setengah...seekor teddy bear bersaiz sederhana kecil berwarna coklat manja2...hahaha...



p/s - rasanya,kan...kalau dapat anak nanti...nak letak nama…

a MAN at Work!!!!

Image
orang lain buat post ni minggu lepas, kan...aku minggu ni..pekes?hahahaha
anyway, still nak jugak menempel memberitahu orang about my 1st day at work...
saya bekerja di Malaysian Mosaics Berhad...


errmmm, what to say... i think i'm gonna perform well...ecehhhhhhh!!!!waklu!
takde ah...i think this is a new experience which takes me on a new level of understanding of what life actually is...
i'm not just being POYO on purpose, i am just being truthful...
well, u see...i have been studying like...16 years...actually i don't really knew what i am studying for? and today i get to see what it was like to do a commercial works...although what i am doing pagi tadi have no connection with what i have studied for all this time bu...it was fun...
hmm, Kak Lin will be my mentor for the rest of my internship program... i think she is very enjoyable (up till now...the second meeting), really hopes to learn a lot from her...so, noona (ahjumma?..noona la), please take care of me!!!
last but not l…

pengumuman

Image
hari-hari tengok stats and realize that entry itu jer yang ditengok membuatkan aku mengambil keputusan untuk mendelete entry tersebut...so, kepada mereka yang nak sangat baca (again and again) 'permainan si bodoh - the very essence of stupidity' or "nampak sangat kau ada masalah,kan' tu...lupakan jerlah niat anda, sebab dah takde kat sini...

tapi klu rasa2 nak jugak baca...cari2 jerlah kat mana-mana...dah dicopy and diletakkan dekat sebuah FB group ni kan...korang pandai2 lah yer...

itu sahaja...thanx..adios...

tapi...gambar ni still ada...

p/s - nak sangat, kan...amek kau!!!

pedoman sejenak...

Image
bosan2 kan pagi...bukak FB...tengok video ni...terasa insaf pulak, kan...sekejap...
ramai yang take these things for granted padahal dah diberitahu berkali-kali...
so, sama-sama lah kita muhasabah diri, tengok kita ni tergolong dalam golongan yang mana satu...
moga-moga Allah selalu membimbing kita, InsyaALLAH...
Amin...

cerita Jahn - Syaza 'Cektipah' Ibrahim

Image
sekarang nak buat satu lagi benda dalam blog ini...memperkenalkan kawan-kawan yang special, precious dan bermakna...just tengok jerlah perkembangannya dari masa ke semasa yer...so, saya nak start ngan kawan yang baru kenal setahun setengah lepas...tapi enough for me to make her as my best BFF ever...sebab she knows me nothing like all of the same as others...she is very special lah... dia adalah...Syaza Ibrahim aka Cektipah...Syaza (Cektipah) berasal dari KL, Bandar Kinrara...she's a sweet girl, emo~gothic-like girly yang suddenly decided untuk jadi a little more lady-like sejak kebelakangan ni...hahaha!!!
Cektipah ini adalah anak pertama dari (ermmm..jap nak kira...5 adik beradik, kot!) being the eldest so, dia ini seorang yang independent dan very kakak-like la (adalah sket...)
Dari sudut kawan-kawan pulak, Cektipah adalah seorang yang sangat flexible...boleh berkawan dengan semua orang...practically dengan semua orang...regardless dia suka or tidak orang itu...(but, there's a…

내 여자친구는 구미호 (Nae Yeo-ja-chin-goo-neun Goo-mi-ho) a.k.a My Girlfriend is a Gumiho

Image
Aku baru sahaja selesai menonton satu lagi Korean series yang pada aku sangat best… The series is named 내여자친구는구미호 (Nae Yeo-ja-chin-goo-neun Goo-mi-ho) atau in English, My Girlfriend is a Gumiho…
Okay apakah bendanya binatang Gumiho ini ek? Aha! As you can see, awek dia ada ekor, bukan 1, bkan 2, bukan 3 tapi 9 ekor… Kalau dalam Naruto kita taulah yang 9 ekor itu adalah apa? Haaa??? Musang 9 ekor? Hahaha, yes, Kyuubi!! Tapi, bukan Kyuubi yang nak diceritakan di sini… kita tahu yang salah satu ciri budaya itu adalah universal, jadi banyak negara banyaklah fahamannya tentang sesuatu…apa yang aku nak cakap adalah dalam budaya Korea, Kyuubi atau musang 9 ekor ni, dipanggil Gumiho.
It can be an arguable fact tentang bagaimana rupa Gumiho ini, tetapi mengikut kepada mitos yang sahih, dia adalah makhluk jahat yang berkebolehan untuk menukar rupa bentuknya daripada seekor musang yang berekor 9 kepada seorang awek dengan super, ultra, maximum beauty!!!
Okaylah kita cerita sedikit lagi tentang Gumiho, …