Posts

Showing posts from May, 2010

review RBB and RUD

Image
Haaa...aku baru habis mengulang-kaji dua buah novel dari novelis kesukaan aku Dhiya Zafira...buat sesiapa yang tak tau tu...RBB is "Rindu Belum Berhenti"...and RUD is "Rindu Untuk Dia" yer...hehehe...
Okay la...dulu waktu aku mula-mula baca RBB, waktu sekitar part 5, waktu Diploma in Insurance lagi...dah lama dah, almost 2 years gitu kot. lantaklah tu...yang aku nak cakap here is that that is the first novel yang buat aku rasa macam,"oh no!!! i like this novel very much...", this is b'cuz most novel i read before bukan dari genre sebegini...sejujurnya, genre inilah yang aku suka sangat-sangat. in a love story i think the guy should be someone yang macho yang boleh diharapkan untuk menyelamatkan si pujaan hatinya. benda ni normal kot. Citer english pun banyak evolve around benda-benda yang macam ni...sebab tulah dorang punya fairytale sumer pasal prince selamatkan princess dorang..kan..kan..kan?? hehehe..Enough about that let get down to the review...
Ok…

ini cerita sedih tau...bukan cerita seram...

Image
korang percaya hantu tak...(percaya..percaya)...aku tau...hehehe...tapi korang percaya tak yang org lagi teruk dari hantu...(erm...)...aku ada story nak citer...kawan aku ada mengalami satu benda ni...dia nad balak dia...ada orang yang tak suka tengok dorang bersama...kira typical malay punya perangai la ni..dengki tak habis2...
alkisahnya, kawan aku ni pompuan...cantik???hm...okey la...sebab tu benda ni berlaku...kita sambung balik...dia ni ada balak..takde sapenya ngn aku jugak..kawan jugak dari sekolah menengah...kiranya both are my friends...perjalanan cinta mereka ni dari sekolah menengah sampai skang ni memang aku tau la...bukan senang...sebab tu aku rasa bila dorang dapat bersama hidup ni aku nampak cam sweeet...kiranya fairytale yang happily ever after tu bukan bohong...macam sumer tu tak mustahil berlaku.
jadi aku pun rasa gembira jugak la yang finally dorang bersama..dorang dah couple almost 3 years...tapi aku dapat tau yang pertengahan sem ni or dah nak abes sem ni dorang ber…

pressure dengan exams

Image
BLUR...
keluar awal tak semestinya bleh jawab semua...kan...
pada aku, keluar awal sebab aku tak nak membodohkan diri stay lama2 kat dalam hall yang sejuk...with no possible answer that can pop out of my head to the script...
so aku diamkan aje when people say that "giler berlagak kuar awal..." or "hebat kau kuat awal, bleh jawab sumer la tu..."
aku jer tau camner susah aku nak menulis apa yang aku rasa releven nak ditulis...kepala otak aku ni dah tepu nak dikirakan tapi still...have to keep on tulis and not knowing what i write is wrong or right is very heart-aching..
tapi nak wat camner lagi kan...students...needs to comply with examinations so that u'll pass degree...
aku da pening...tinggal lagi satu paper jer lagi for this sem...i hope aku bleh dapat yang baik punya...
tapi chances to get to an A tu da aku tanam dalam2 dari tanah realiti...chewah...
banking ni cam da takde harapan jer nak A...both my test is sucks..
aku nak wat apa lagi...study jer la...let ALLAH d…