jahnscar.blogspot.com berkisar tentang...

JURNAL RAMADHAN JAHN

Okay, terbaharu daripada Jahn ialah Jurnal Ramadhan Jahn... jurnal itu some sort of diari lah... dia Jahn pada bulan Ramadhan..., kan, macam Diari Ramadha Rafiq... feeling!!!



BEBELAN DAN KARUTAN




MEMBEBEL

DAN


MENGARUT!

okay, bebelan dan karutan adalah entry di mana saya menjadi a complete crap, membebel dan mengarut tak tentu pasal... more like a version of me when I be a little crazier than my actual self.so, information in this type of labels is not really good, and well yes, it is craps... that's all, the entry emphasis strictly just for fun!



CERITA JAHN




cerita ini...

...datang dari hati...



dalam section ini pula, Jahn akan bercerita tentang
kehidupan Jahn, kawan-kawan Jahn, mainly... bercerita how they meant a lot to me and how they change me, how I love them so much lah, basically!



COOL




This is what I've been doing now... a novel that I wrote and still write.COOL! is a story of a guy named Rex, who done so many wrongs but he wanted to change because for once in life, he has a reason to change. but everything is not all that simple. He is still shadowed by his former self to get to the life he wanted but even if he succeed to shift to the life he wanted, can everyone accept him for all that he had done?



IKLAN SEMANGKUK




bukan advertisement, tapi feeling2 gatal membebel sebenarnya!

iklan semangkuk adalah ruangan di mana Jahn nak mengutarakan pendapat Jahn tentang sesuatu benda, tak kisahlah benda apa sekali pun, some sort macam review jugaklah in a way, Jahn akan review about movies, novels, songs, artistes and many more...nama iklan semangkuk sebab Jahn tak bercerita tentang diri Jahn, so benda itu dianggap iklan...hahaha!!!



INFORMATIF




INFO YANG BAIK UNTUK SEMUA...ngehhhh!!!

informatif bermakna, Jahn akan bercerita tentang benda-benda yang bermanfaat, okay... tapi akan tetap dengan nada mengarutlah, tetapi informasi di dalam tu baguslah... bukannya sampah seperti selalu...ngehhh...



LUAHAN




SEDIH...


 
MENYIRAP!!!

ini adalah section di mana Jahn nak mencurahkan isi hati, mengadu nasib yang tak sedap, sedih, sengsara, jiwa luka...lantak aku lah...macam tulah kiranya...faham?ahahahahah! ni masalah problem sendirilah, basically... so, kalau nak bagi nasihat make sure yang membina sebab yang ni jangan nak main-main... masalah jiwa tau!



PUISI PERASAN




adakah mereka juga perasan itu cinta? adakah? adakah?

dah nama puisi, kan... so, benda ni adalah fiction a.k.a rekaan semata-matalah, semuanya adalah sekadar ilham dari hati, kalau ada kena mengena dengan sesiapa, pun MAYBE kebetulan (ngehhhhhh!!!), well, ada yang direct daripada orang di sekeliling aku, or dari aku sendiri, well... I'm like everyone have their own part of love story...



TELADAN YER...




kita hendaklah sentiasa bersabar yer...dalam apa juga situasi...



berbuat baiklah antara insan...

ini pulak adalah kisah-kisah teladan, tak kisahlah cerita apa-apa pun asalkan boleh dibuat sebagai pengajaran... yang baik kita ambil, yang tak elok kita jauhkan, okay!


SIRI BERCAKAP DENGAN EMIL




ahahahahahahahaha...

kononya feeling2 siri bercakap dengan Jin, kan... hahahaha...this kind of entry post adalah dimana saya menulis cerpen yang melibatkan Emil dan Jahn... tetapi Emil adalah watak utamalah kiranya... Jahn had too much attention already, so kena bagi that attention to Emil pula...


PENJELAJAHAN BELOG




feeeeelinggg indiana jones, kan nak mengembara padahal blogwalking jer!!

ini adalah label di mana Jahn meninggalkan link kepada korang untuk korang baca, entry post yang dipilih eksklusif oleh Jahn lah kiranya, yang telah siap diaudit serta di-approve oleh Jahn dan sesuai untuk segenap had umur, katanya...



SEGMEN





relax, relax aku pun pening nak cari gambar apa, awek ni pun tengah dok pikir jugak...

okay, di dalam label ini Jahn join segmen-segmen yang dikelolakan (wah, dikelolakan, dianjurkan sudey) oleh bloggers lain.. so, korang pun kena join kalau nampak label segmen tau!!



LUKISAN HATI





ini adalah tempat Jahn berkongsi karya lukisan Jahn yang tak seberapa...









NOVELA














korang faham gambar-gambar ni, maka korang tahulah ini cereka cinta, ya.. cerpen siri pendek untuk bacaan bosan-bosan...kan...
Post a Comment

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA