Posts

Showing posts from December, 2010

jeles dengan mereka...

Image
tak sangka pulak aku, dua orang yang dekat dengan aku membuatkan aku sangat jeles dengan mereka tika dan saat ini.

entahlah, menjadi satu kebetulan pula mereka melakukan perkara yang sama. melancong sewaktu cuti sekolah memang best...kan...(aku jeles).

kalu melancong sahaja, aku takdelah kisah sangat sampai nak menulis entry kali ini, tapi masalahnya kedus-dua mereka memilih untuk ke LANGKAWI untuk bercuti, hai...menganjing aku yang terpaksa bekerja ke?

haaaa... apalah ansib badan yang dah sakit-sakit belakang ni...kerja memang penat, inikan pulak mendengar citer yang best sangat mereka bercuti, bertemankan bunyi gulungan dan pukulan ombak siap bagai..aduh...demmmm!!!

okaylah, panjang mukadimah dengki ngn kebercutian orang ni, kan... straight to the point je lah...

orang yang pertama adalah...my baby...Yanie Asgarali (ye, hati kama kamu kami itu...)


 
yang si yanie ni memang rapat habis la...3hb ini dia akan meneruskan pengajiannya di UiTM pada peringkat PhD...ngehhhhh!!! wa, yanie j…

Puasa Isnin dan Khamis...ko puasa ke? mampu?

Image
Assalamualaikum semua (mode merasa diri tu alim)...



apa khabar, salam 1 Malaysia di ucapkan kepada semua yang menjengah, stalker ke, apa-apa lagilah..hak anda nak view page ini kan...silakanlah, apa yang ada inilah yang saya mampu tulis...
okaylah, kali ini saya hendak berkongsi sedikit tentang puasa sunat isnin, khamis..kenapa kena hari isnin dan khamis? kenapa tak rabu dan ahad?kenpa bukan selasa dan sabtu...haaa...kalau anda tak tahu...eloklah ambil tahu...pada saya (wah, saya..eh, mode alim, kan...) puasa hari apa-apa pun sama jer kalau nak diikutkan dari segi kesihatan. pandangan orang saya tak ambil peduli sangat tetapi yelah, saya pun bukannya pandai sangat nak bercerita hal-hal agama, cuma dah alang-alang google2, copy paste...baik lah kita google2, copy paste benda yang boleh dibawak berkongsi untuk santapan minda dan informasi yang berguna, tak gitu?
baiklah, berbalik kepada puasa sunat isnin khamis ini, sejujurnya, saya bukanlah selalu sangat mengamalkannya, biasalah. typical …

dapat advisor...

Image
saja kan nak update blog yang usang, berhabuk lagi tersadai ni....

wahhhhhh!!!!!!!!aku sangat happy skang ni sebab dapat seorang advisor yang sangat (rasanya...) best!

Puan Nani Syuhada...ramai pulak kan yang dapat dia...Alhamdulillah yang dapat dengan aku are my friends juga...




 p/s - anybody yang dapat relate Paliey ngn Tom Cruise aku bagi singget...(tawaran hanya untuk satu saat...1...dah!!!time is up!!!mereka...(hahaha!)(sila teka...))

Paliey (the guy who pushes stuffs forward itu...) pun dapat Puan Nani juga...





Si pemberita dan pengarang majalah berunsur fitnah (wah!!!kan!!!hahahahahahaa, just kidding my dear!), Mamarazi Maria de' Paris...pun dapat Puan Nani...






Akmal dan Liza juga mendapat Puan Nani juga...harap-harap Puan Nani akan menjaga kami yer...hahaha!!!


sekalung tahniah juga kepada mereka yang mendapat advisor harapan hati...terutama kepada S

yang ni last

Image
dah istudent portal tak bleh bla kan...lantakkan jer...ingatnya nak cek ari sabtu jer...
tapi pagi tadi waktu nak bersiap-siap nak g keje...gatal tangan pulak nak dengar lagu...lagu korea la kan...bukak la lappy...alang2 menyeluk pekasam, broadband tersedia terjolok kat dalam usb port...bukak le tenet...fb dulu..mengada, kan fb pepagi buta...
ingatkan aku jer yang  mengada lebih...yanie pun sama...dem!!! si tua itu meng-im aku...suruh tgok result...uitm send email..dari nak cek ari sabtu, tetiba lak tak tertahan godaan nak menonton result sendiri, kan...aku pun bertambah mengadalah nak tengok...
yanie pun sama, mengada-ngada nak tau result aku berapa...tapi sebelum bagitau aku punya..aku tanya dia punya dulu...keberatan nak gtau...tapi last2 bagitau gak...alhamdulillah, lulus pun semua orang, kan...berkat usaha...adalah rezeki masing2...
dah dapat tengok jer terus speechless...OMFG...













BEST DAY EVER!!! bleh tak?!!!

kenapa dengan kau ni Jahn?

lagi sekali bukak istudent portal, kan...pastu...














HIDUP TAK ADA MAKNA...
hahahahahaha...boleh dorang buangkan terus  'exam result' tu dari link...J betul, kan...

benda ni?

bukak2 jer istudent portal....













HIDUP TAK ADA MAKNA...

bleh tak???hahahahaha!!!!!

cerita Jahn - Yanie

Image
Cerita Jahn kali ini, Jahn akan menceritakan tentang seorang lagi rakan Jahn yang bernama…
Nor Ilyani Asgarali…hati kama kamu kami kita semua…
Apa yang best sangat tentang Yanie ni?hmm…takde pape…hahaha Taklah, Yanie adalah seorang yang baik hati, bersemangat setia kawan dan sangat chantet…wahahaha!!!
Weh, Yanie..aku tak tau nak tulis apa pasal kau hah! Camner?
Yanie adalah anak pertama (kot, betul tak ni?) dan ada adik seorang…usianya setahun lebih dari kami semua, kecuali Ayeen (dorang sebaya) yang sama umur. Umur mereka sila teka!
Kenapa aku suka kawan dengan si Yanie ni...sebabnya dia tidak hipokrit...walaupun ada cakap2 belakang, tapi aku aware yang cakap2 belakang itu tidak akan membabitkan maruah dan kehormatan akulah...kamonla kan..everybody akan cakap belakang even kat kawan baik sendiri tapi to what extend dia bercakap tu, aku yakin Yanie bukan jenis yang bercakap macam haram...sebab tu aku suka dia...tu first...
second, sebab dia pandai nyanyi...suara dia sedap cam siti nurhaliza…

picture dialog and graphic...

Image
biasanya kan kelakuan mengarut kan terjadi disebabkan oleh seoarng ketua yang mulakan dulu and then ada yang melayan then terus menerus jadi benda yang common...hahaha...sini ada something yang nak aku share...kawan2...amik pun tanpa permission, so maybe kena saman...hahaha...  sila lah baca...


a MAN at Work!!!! episode 2

Image
sekarang ni bila masuk tempat kerja dan berkerja di bawah orang lain...barulah tahu yang sebenarnya kehidupan kita ni takkan henti-henti ada konflik...so, aku rasa bial aku menghadapi pelbagai jenis konflik dan gangguan semasa di UiTM dulu rasanya tak langsung meninggalkan kesan dah dlam diri aku ni...lantaklah apa orang nak cakap sebab in the end kita jer yang tahu macam mana kita lalui masa-masa yang sukar tu...aku dah tak nak ingat lagi dah benda-benda yang membuatkan jiwa, perasaan dan hati aku merusuh waktu dulu...
berbalik kepada praktikal training...benda-benda yang aku rasa aku just tengok kat dalam slot samarinda atau akasia selama ni actually berlaku betul-betul dalam real life...in work, people tend to be really competitive (baguslah tu) tapinya, they can actually do anything to be successful...regardless one action can be somewhat adverse to another...well, that is the rule of the game, survival of the fittest, kan...
talk about survival of the fittest...i was once a person …