Posts

Showing posts from March, 2011

Kau perghak, kan Jahn!!

Image
Assalamualaikum semua,

Jahn di sini... membawa berita palsu lagi fitnah... ahahah!! not likely!! Jahn baik, okeh!!



okeh, korang tahu tak tadi, kan... Jahn ke tempat ini...



...for lunch (sila baca macam mat sa;eh pompuan first time baca tulisan jawi bahasa melayu, pelan-pelan... gagap-gagap... and bimbo gitu... )

wah, kan... Jahanam tak perangai? kalau Jahanam sila pole dance sekali dua!! dah buat? tipu, korang takkan memalukan diri sendiri kalaupun takde orang kat tepi apatah lagi kalau online dekat CC, kan... ahahah!! pardon my rudeness y'all excited tak habis lagi... orang kampung katanya makan dekat hotel, kan...

tadi makan ni... yang Jahn ingatlah...

Braised Beef pejadah tak ingat...itik panggang (not my taste tapi okeh bedal sahaja)satefried rice with chicken benda entah tak ingat tapi sedap...steamed salmon bla bla blabrownies sedao gilercheesecake sedap gilerice cream sebagai pencuci mulut walaupun still kena berkumur untuk cuci mulut
*please be noted that nama-nama makanan …

BEN ASHAARI kata AKU TAK SUKA , AKU TAK SUKA LAA !

Image
Assalamualaikum semua,



anda kini berada di rancangannnnnnn... segmen (gitu, kannn mengada feeling chef wan, kan... bodoh, kan..) seperti biasa, kita tak payah cakap banyak... kalau segmen je mestilah aku join segmen bro Ben kita itu, kan... bukan tak nak join blogger lain punya, tapi buat masa sekarang ni... buat yang bro Ben dulu la... pelan-pelan kayuh katanya...

Ok.. untuk join segmen ini .. cam biasa ...

1. Sila letak header Ben Ashaari Blog ..



2. Tajuk .. BEN ASHAARI kata AKU TAK SUKA , AKU TAK SUKA LAA ! dan linkkan ke entri ini ..

dah, bro... sila kelik link di atas, ya semua...

3. Sila beritahu kenapa anda tak suka ANONYMOUS ..

sebabnya adalah... ada diantara mereka ni, adalah orang-orang yang tak boleh tengok orang lain hidup senang... ada je yang nak dorang ni nak kenakan... yes, I'm talking about some people yang saya kenal... real life... kalau yang completely ANONYMOUS itu, mereka ni pun sama, tak boleh nak tengok orang hidup senang wlaupun definition hidup senang itu a…

music industry kita suck?

Image
Assalamualaikum semua, korang rasa industry musik kita ni teruk ke?

dengan kebanjiran program realiti contohnya Mentor 5, Akademi Fantasia 9, Bintang RTM (kan...), My Starz LG, benda-benda lagilah... aku tak rasa music industry kita sucks... aku rasa ianya WONDERFUL seperti Wonder Pets!!

tetapi kenapa ekk.. macam susah sangat nak tengok new video clips even lagu kau sedap? (kau disini adalah para penyanyilah)...

nampak macam concern, kan? tapi sebenarnya tak kisah pun... lantaklah ada ke tak, kan sebab aku lagi banyak dengar KPOP skang ni...

hmm, sebab apa sebab mereka bersungguh-sungguh nak hiburkan para peminat... bukan nak cakap kita tak bersungguh tapi kalau nak keluar new MV pun mereka buat teaser..

contohnya.. lagu yang menjadi kegemaran aku buat masa sekarang ini... dari DBSK/ TVXQ... Before You Go.. ada teaser jugak..ahahaha... kalau nak diikutkan banyak lagi teaser2 untuk lagu lain...

style kan?


pastu movie version, kan...

then, the MV version, kan...

after that ada lagi... the d…

SEMAKLAH KAU NI!!!

Jahn bengang!!

korang rasakan kalau nak record something yang daily basis releven buat macam mana?

isnin - ahad... atau... khamis - rabu?

kalau management lama dah guna isnin - ahad, kenapa kau nak tukar pulak, haa??

kau tahu tak aku lagi banayk kerja nak buat, lagi banyak belog nak blogwalk, kau ni pengacaulah!! penyusah hidup orang!! patutlah ramai menyampah kat kau!! demitttt!!

semaklah... oh Tuhan... tolonglah cepatkan dua minggu ni, sebelum aku bunuh dorang!!! arghhhh!!

sorry semua...

assalamualaikum, babai!!





p/s - pardon my emotional outbreak... masalah kerja!! sesuai sekali dengan tajuk thesis, JOB SATISFACTION..tak satisfy langsung!!

hmm...tidur dulu...

tak larat nak blogwalk malam ni esok jelah... eh, solat dulu papehal... then baru membuta...esok nak pergi rawang kerja...jalan jauh...hmm... assalamualaikum semua..gudnait....

betina itu harus mati dengan segera!!

Image
Assalamualaikum semua,

apakah perasaan korang jika buku kerja sekolah korang dirampas dan dikoyak-koyakkan di hadapan mata korang?

apakah perasaan korang jika awek korang dirogol secara beramai-ramai a.k.a upacara aqiqah sesat di hadapan mata korang sendiri?

apakah perasaan korang jika mak bapak korang dipukul di hadapan mata korang kerana mempertahankan korang?

apakah perasaan korang jika negara tercinta korang/ kita ini dijajah semula?

apakah perasaan korang jika agama korang/ kita diinjak-injak seperti tiada maruah?

apakah perasaan anda terhadap betina sundal ini?

this is a call for all muslim... this is a call for those who have absolute faith pada agama Islam! Perempuan ini harus meminta maaf secara terbuka dan wajar disiarkan di dalam TV-TV negara Islam di seluruh dunia... berani-beraninya dia menghina junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W kita!!

Jahn bukanlah alim sangat untuk bercakap soal agama, tetapi apabila membaca sendiri apa yang ditulis oleh betina gampang ini... Jahn jadi…

luahan ini annoying... even to me, the writer...

Assalamualaikum semua,



selalu tak dalam hidup korang, korang rasa tak berguna?

Hmm, Emil selalu rasa macam tu... (nope, tak pernah!!) ahahah!!

takde kena-mengena dengan Emil kali ini... Yang menulis entry ini adalah Jahn, tanpa sebarang gangguan daripada sesiapa, so, kalau korang nak kata Jahn suka mengarut ke, apa ke... memang Jahn yang sedang mengarut sekarang ini... kenapa Jahn cakap macam ini?

entah!!

Jahn pun tak sure kenapa... banyak faktor, banyak determinan dan banyak sebab... there is no single thing yang boleh buat korang rasa keliru, kan... mesti sebab dia various, sebab itu korang tak dapat figure out punca kekalutan fikiran korang itu (dalam kes ni, kekalutan fikiran Jahn!)

mungkin sebab-sebabnya adalah seperti yang tertera di bawah...


Jahn dah nak habis belajar, so Jahn risau dengan life Jahn selepas ini ~ Jahn kena kerja!!haaa!! Jahn kena kerja, kerja apa? apa kelayakkan Jahn? Jahn ni dahlah kurang keyakinan diri, kan...tu dia, kurang keyakinan diri, macam mana Jahn nak …

novela benarkah cinta 3

Dom termenung menghadap model-model yang sedang disiapkan oleh krew-krew penggambaran. Dia sebenarnya malas hendak bekerja sekarang tetapi mengenangkan photoshoot kali ini penting untuk perjalanan kariernya, dia paksakan juga.


Telefon bimbit yang diletakkan pada mod vibrate bergetar. Hmm, dia jadi bingung untuk mengangkat atau tidak. Selang sejam pasti Erra akan telefon. Tetapi apabila beberapa kali dia tidak mengangkat panggilan, Erra jadi semakin kerap pula menghubunginya. Semak! Semuanya sebab Rik!!


Untuk mengelakkan rasa keliru, terkilan dan serba salah, Dom off-kan sahaja telefon bimbitnya. Biar langsung tidak dapat dicari. Puas hati.








Dia kembali kepada kerjanya dengan tenang. Ketenangan yang dibuat-buat. Hmm, jadilah daripada terus diganggu seperti itu. Kasihan juga dia kepada Erra. Kawan itu cuma bimbang. Dia juga berhak berasa resah kalau teman lelaki sendiri cuba mengelak. Nak diberitahu sahaja kepada Erra tentang pe’el si Rik itu nanti lebih banyak masalah daripada menolong apa…

pemberitahuan again

Assalamualaikum semua,

Jahn finally decided yang Jahn dah gugurkan kandungan (omaigottt!!)... bodohlah Emil!! gugurkan kandungan apanya nak omaigot omaigot ni haa!!

Jahn akhirnya buang the word (Scar) daripada blogname Jahn... so sekarang adalah...

I'm COOL!



sekian...

Segmen : Deco Deco Beng Beng Boong !

Image
Assalamualaikum semua,


Ini adalah  Segmen : Deco Deco Beng Beng Boong !kelik untuk ke belog Bro Ben!!
segmen ini adalah segmen untuk kaji selidik... sila bagi kerjasama yang padu, utuh lagi mantap...
harap korang boleh-boleh meringan sedikit jari-jemari runcing mahupun jari jemari sedap korang itu untuk mengomen (bukan mengomel), memberi pendapat (bukan cacian), memberi cadangan (bukan menjahanamkan lagi belog saya) supaya ia kekal aman sentosa lagi makmur, okay... tak faham?
alah, camni je sebenarnya...
korang rasa belog aku ni macam mana?
di bawah adalah soalan-soalan PMR yang ditanya oleh Bro Ben... erm, more like requirements untuk segmen inilah sebenarnya... Pastikan blog korang ringan ! Jahn: aku rasa ringan je kalau buka guna unifi!! Emil: laptop ofis ni je yang byk virus sebab tu lambat, kot... aku pun rasa belog kita laju je... pendapat korang?
Tiada widget widget yang memberatkan loading ! Jahn: omaigot... no komengggg!! Emil: takdelah berat pun... takde pun ikan dalam akuaruim, takde p…

DBSK / TVXQ/ Tohoshiki? lantaklah, kan... I l0ve this song!!

Image
Assalamulaikum semua,



Jahn di sini menulis pagi-pagi Rabu ni dalam keadaan sihat wal'afiat sahaja. walaupun sakit, berpura-pura sihat jelah, kan.. bukan ada orang kesian pun.. gitu, kan... mengada, kan... macam V, kan

*V=vavi a.k.a B-HRM (binatang haram), banyak pulak penerangan, kan.. mengada sangat!!

okaylah, Jahn dengan Emil, kan gila K-pop, and Jahn pun tahu yang antara korang-korang ni pun gila V jygak, kan? ahahah, taklah, gurau jer!! minat giler kat K-pop, kan? kan?, kan??

Jahn nak share this sing dengan korang...


tajuk lagu...Before You Go nyanyian...DBSK
yang ni berlakon lebey!!

 yang ni dance version gitu!!
I prefer this one!!




sila kelik sini!!

please, that attitude

Assalamualaikum semua,

korang kalau keluar makan ke mana-mana, kan... waktu lunchlah ni... selalu tak nampak beruk? ye, beruk!! makan dekat dengan korang??

korang tahu, kan perangai beruk ni macam mana? Jahanam, kan... menyakitkan hati, kan... itulah yang aku nampak sehari dua ni... entah apa yang mereka itu suka sangat entah... bukan main bising lagi!! orang lain pun ada dekat situ nak makan dengan korang melalak umpama karoke free, ingat dorang suka, ingat aku suka?

oh man, please lah... that attitude? melihatkan rupa korang, korang bukannya kampung, but why perangai korang 40 kali lagi jakun dari penduduk pendalaman, ek?

yang duduk ceruk hutan itu pun dah terima national broadband initiative daripada kerajaan menjadikan mereka rakyat yang full of respect daripada korang...

PLEASE!! DO NOT BERKELAKUAN BERUK, okay, people!!

ini nabi yang cakap, so korang semua, please DIAM!!!

Assalamualikum semua!!
have you ever woke up in the morning hating yourself?
have you ever look in the mirror and regret you'd look like that person left-to-right, right-to-letf but looks completely like you?
have you ever hate that person?
have you ever think to see someone else, or a slightly someone different from that face mimicking you?
YES, I DO!!
kenapa Jahn cakap macam ini?
kenapa Jahn cakap macam Jahn tak bersyukur? maybe itu apa uang korang akan kata tetapi Jahn have Jahn punya reason. Jahn tak pernah wanted to be like this, Jahn just wanted to be normal. Jahn just wanted to return to what Jahn once look like... salah ke? berdosa Jahn kalau macam itu...
Jahn rasa korang dah faham apa yang Jahn utarakan ni, Jahn nak mengubah kejadiaan Tuhan.
kalau benda itu yang Jahn betul-betul nak buat, memang berdosa besar, kan... Jahn tahu, Jahn sedar tetapi bukan korang yang berdiri dekat space yang Jahn ada sekarang, jadi korang takkan 100% faham... hanya Jahn yang rasa benda ini...





macam bes…

pertemuan sulit Emil dengan Yuyu Zulaikha

Image
Assalamualaikum semua,

kontroversi sangat, kan tajuk... padahalnya...

okaylah Jahn nak cerita sikit ni... ini adalah cerita yang diceritakan kepada Jahn oleh si B-HRM Emil itu, makin hari makin menyakitkan hati pulak mamat itu, tapi Jahn layankan jelah, orang takde mak bapak, kan... manalah nak menumpang kasih mengadu nasib bermanja barabambambam, kan... oleh itu Jahn turutkan sahaja...

dia kata dia date dengan Yuyu Zulaikha? hari itu dah mengarut termimpi-mimpikan Hanis... skang dengan Yuyu Zulaikha pulak... kau ada masalah mental berkala, kan Emil?

okaylah ni Jahn nak share something... sila baca dengan tenang, yer!!



"Aku tak tahu Jahn aku rasa, aku dah kena guna-guna kot, I can't stop thinking about her," kata Emil.


Jahn sekadar memandang dengan pandangan bersignifikan sifar. sebenarnya macam malas nak layan tetapi mendengarkan racauan Emil yang macam orang gila tengah malam itu membuatkan Jahn tidak dapat tidak memberikan ubat tidur kepadanya sekarang. mana dia hendak…

Jahn nak yang ni!!

Image
Assalamualaikum semua,

Tolong doakan Jahn...

Dalam masa 3 tahun, Jahn nak dapat kereta ini...

Tolonglah... Jahn nak sangat-sangat!!


why i love you? because...

Assalamualaikum semua,

why i love you? itu tajuk entry ni, tapi, kan... sebenarnya takde kena mengena pun..huahahahaha... sorry...(bodoh!) tapi seriously, Jahn dan Emil have reason why we love this blog... because of you...

Thanks for viewing this nothing-much-to-offer kinda blog... Jahn appreciates it so much, a lot much, a whole bunch of lots of, lots of much actually...

thank you because you guys made me believe there's some place for me in this thing... called blogging...

Love,
Jahn and Emil...

novela benarkah cinta 2

watak baru ~ Dom

Jiya menekup muka. Sejak dihantar pulang oleh Rik tadi dia masih tidak terkata apa-apa. Kalaupun dia selalu keseorangan di rumah ini, biasanya dia akan bernyanyi-nyanyi sendiri tanda riang. Namun kali ini memang dia hanya… diam. Air paip singki bilik mandinya ini terbiar mengalir begitu sahaja. Dia jadi lupa hendak menutupnya. Semuanya kerana penangan Rik. Lelaki itu, apa yang hebat sangat dengannya?






Rik melangkah diam dan senyap. Rasanya tidak ada sesiapa di rumah. Ken dan Jay yang beberapa minit tadi dihubunginya masih berada di luar minum-minum. Dom? Sudah pastilah sibuk dengan photo shoot lagi. Dom ini, sibuknya dengan kerjaya sebagai jurugambar itu mengalahkan Nigel Barker pula. Teringatkan hal itu, Rik hampir tergelak tetapi cuma dalam hati. Sebenarnya, tidak ada lawak yang boleh menenangkan hatinya kala tika dan saat ini.

Tumpuannya hanya tertumpun buat Jiya. Kenapa dia terlanjur sebegitu sekali? Dalam banyak-banyak orang kenapa dia jatuh cinta dengan teman bai…

khas buat my incik hakam a.k.a Daniel Radcliffe feeling-feeling sial, kan!!

Image
Assalamualaikum semua,

apparently, dia bagi these pictures...









Jahn pun macam... motip?? apa semua ni, kan... Jahn macam malaslah at first sebab takde idea... lepas tu baru Jahn feeling-feeling bijak pandai pulak, kan... selalu macam ni... ahahaha.. so Jahn berjaya menyelesaikan misteri tersebut...

meh sini, detektif shinichi kudou nak ceciter-ceciter!!





Emil: kau still bosan and takde idea, kan... ko nak jaga hati si Daniel Radcliffe ni je, kan?
Jahn: eh, manade!!

tersedar selepas dicerca...

Image
Assalamualaikum semua,


tajuk tu macam betul-betul insaf, kan padahal takde apa-apa pun, still lagi berperasaan ada aku kesah sebenarnya, takdelah... hahaha, gurau pun tak boleh , kan!!


ni haa.. orang nak ceciter-ceciter ni... korang, kan... mesti cam menyirap bila nak ke blog orang yang macam follow korang tetapi tak dapat sebab bila korang view profil dia, korang akan buat muka macam ini...


walaupun sebenarnya lebih macam ini kot...
haaa.. macam tu, kan, kan, kan, kan, kan, kan, kan, kan?? kan, kan?


so, dengan ini saya ingin membantu, takde bayar punya, freeeee ma... lu olang ikut apa bende yang disuluh sama ini miss BIJAK JAYA... nescaya lu olang tidak akan dimaki oley itu olang yang mau follow lu laaaa!! lu telai la sindili lulu balu tau...





1-mula-mula login blog anda
2-klik kat dashboard


3-Klik Edit profile

4-Masukkan Url anda di ruang seperti ini

5-Kemudian Save Profile

Ok..sekarang and

GEGAR BLOGGER BARU

Image
Assalamualaikum semua,

Jahn lagi, sila jangan menyampah!!


tadi blogwalking, kan... padahal takdelah walking sangat, alih-alih ke belog Ben Ashaari jugak berkali-kali pun... so, nampaklah entrynya yang bertajuk Segmen : GEGAR BLOGGER BARU !, alah... biasalah Bro Ben kan suka buat benda-benda mcam ni, enjoyyy!!

so, dalam banyak-banyak gambar saya pilih yang ini... sorry kalau gambar ini sensitif atau pun mengundang rasa tidak selesa tetapi saya nak kongsikan yang ini jugak...

mesti ad ayang atk suka gambar mayat ini, kan... sebab korang mesti akan bayangkan korang pulak yang jadi macam itu, but hello... memang pun, kan...

okaylah... nak teruskan dengan segmen ini...

followers saya hanya...
setakat hari ini, hari Isnin, 28 March 2011, pukul 11.33 pagi... Jahn hanya ada 39 Followers, sedih, kan... padahal account blogger Jahn started on 2008, 4 tahunlah siolll!! tapi Jahn started to be a little more serius in blogging pada October last year... so, practically, I'm a new blogger!! wahaha…

Apabila intern perasan boss

Image
Assalamualaikum semua,
baru je peristiwa ini berlaku tau korang, hari ini Jahn menengking boss Jahn, kan... kau mampu? aku mampu!!

bukan apa korang Jahn dah tak tahan, Jahn rasa seperti binatang yang diperlakukan lebih hina daripada binatang di rumah paris hilton korang... Jahn rasa lebih teruk dariapda chihuahua haha itu...

mengarut, kan... sorry semua... tengah overdose ni... apa-apa pun Jahn memang sudah meninggikan suara dekat boss Jahn tadi tanpa sengaja (walaupun sebenarnya menipu, ye!! Jahn sengaja!!) kenapa? sebab boss Jahn feeling-feelinggggggg hipopotamus aurius telinga tersumbat, kan... kenapa orang cakap kau tak dengar betul-betul sudahnya, padan muka kau!! hahaha, kau mampu tulis camni dekat boss kau? aku mampu... sebab apa... aku bukan pekerja dekat sini, so, dia bukanlah boss aku sangat pun... kan, tetapi rasanya takde benda kot, Jahn walaupun tinggi suara  bukannya kuaajaaqqqq... Jahn cuma nak cakap "the person's calling suddenly hung up, so, I don't know w…

sepagi sewacan teh boh

Image
Assalamualaikum semua,

Jahn in the house!! wah, feeling-feeling Mila, kan... deiiyyyymmmmnnnn... hahhaha...



pergi kerja hari ni, bangun seawal pukul 5.45 pagi, mandilah, siap-siap sumer bagai, kan... sepanjang perjalanan ke tempat kerja tidur je dalam kereta yang dipandu lagu oleh Fairos Ahmad a.k.a Totex, so Jahn langsung tak ambil pot lah tentang apa-apa yang berlaku di Federal Highway tersebut... harap-harap tak ada eksiden ke pejadahlah, kan... mulut kau!!

sampai je kat ofis baru pukul 7.22 pagi, kan... kau mampu? ane cleaner pun lambat setengah jam dari aku kebiasaannya... so, feeling-feeling malas and mengantuk, kan nak naik ofis, Jahn teruskan perjalanan ke surau untuk beribadat sunat, kau percaya... nak sembahyang apa pukul 7.30? Jahn nak membutalah!

hmm, so, setlah alarm pukul 9.00 pagi, kan... wah dapat lena selama 1 setengah jam, kan... nikmatnya!! demit!! kesedapannya korang terasa bak mati, tau... takde orang kacau walaupun ada pakcik dalam surau tu... ada aku kesah!!

dahla…

comel tak kalau anak-anak atau adik-adik korang hantar karangan camni dekat cikgu dia? pertanyaaan ni, sila jawab!!

Image
Assalamualaikum semua,
Emil: apa yang kau dok baca ni Jahn?!!
Jahn: ahahahahaahaha... lawak sial budak ni tulis karangan!!

Emil mendekati sambil membaca perlahan-lahan...

Jahn: satu, dua, tiga..empat...lima..
Emil: Ahahahahahahahahahahahahaha!! Gilerlah budak ni!! lawak sial!!
Jahn: Hantu itu sangat takut!!
Emil: Ibu saya memeluk saya. Dia sangat gembira!
Jahn: motipppp?!!