Posts

Showing posts from July, 2011

update malam

Assalamualaikum,
SELAMAT malam pembaca semua... jam menunjukkan pukul 9:07 pada perkataan sebelum ini. To be frank, tak ada apa nak diceritakan, tak ada apa-apa yang interesting untuk diberitahu. So, rasanya, Jahn mengarut jelah... kalau anda bother to listen takpelah... you don't have to stay. But I will still mengarut...
Anda yang membaca ini, Jahn rasa rata-ratanya adalah beragama Islam, kan... Melayu, kan...  (sebab Jahn rasa penulisan Jahn tak mampu nak attract pembaca dari kaum lain mahupun bangsa asing).
Jahn nak tanya sesuatu, anda percaya kepada takdir, kan?  Qada' dan Qadar...
Percaya atau beriman kepada Qada' dan Qadar itu adalah rukun Iman yang ke...? yang ke-6!
Hmm, berdosa besar kalau kita yang Islam ini tak percaya kepada Qada' dan Qadar.  Jahn bukan nak berlagak alim atau handal beragama sebab Jahn ni so-sial juga kalau nak diikutkan. Tapi berhadlah...
That isn't what I want to share... I just wanted to share something tentang takdir dan ketentuan Tuhan ini. 
Ev…

Kini Seirama

Image
Selalu kau tanyakan kepadaku
Apa sebenarnya maksud rindu
Dan kini ku tanya semula kepadamu
Kenapa tanya aku sebegitu?

Selalunya kau tak seperti itu
Merungut mencari salah setiap yang berlaku
Namun mengapa kini kamu
Tak keruan memikirkanku?

Adakah kamu rasakan semua yang pernah aku rasakan dulu?

Saat akal tidak lagi di kepala untuk fikirkan apa yang terbaik untukmu
Seharusnya kamu diam sejenak, berehat sebentar hilangkan letihmu
Bukannya menyerang mencari salahku, bukannya memukul perasaanku dan lebih penting lagi, perasaanmu…

Selalunya aku ada di situ
Di sisimu untuk menjawab pertanyaanmu
Namun bila kiniku tinggalkan kamu
Takkanlah sehari pun sudah rindu?

Jadi benarlah kamu rasa apa yang kamu lakukan dulu?

Saat hati sudah terdetik cinta dan saat kepala akui rasa gembira
Seharusnya kamu tak usah ikutkan ego yang tak pernah ingin rebah sahaja
Cubalah sekali kamu jujur pada hati sendiri, aku di sini tak pernah lupa setiap apa yang aku kata, perasaanku…

Cinta ini ada untukmu…
Rindu ini se…

pemberitahuan: now is Jahnism is COOL!

Image
Assalamualaikum semua,

Jahn di sini, sihat sejahtera lagi hebat seperti biasa! anda... harap anda pun sama juga sihat perkasa seperti hendaknya...

Di sini Jahn ingin menyatakan bahawa nama blog Jahn dah sekali lagi ditukar sebab MENGADA!

Jahn dengan rasa hati yang sangat sebal dan tidak kenal segan menukar nama blog kepada...



Inilah nama baru blog ,nama je baru, orang still sama, si kacak JAHN dan EMIL yang akan mengelolakan laman blog tak masuk dek akal ni!

Memang tak ada motif, kan... tapi itulah, apabila hati dan akal ini dipengaruhi rasa riak, takbur dan tidak keruan maka akan pupuslah segala kecerdikan diri yang sebenarnya bodoh piang juga di akhir cerita...

Jadi, please pardon my karut-carut ini semua... back to everyday life semua!

Hahahahaha...



Emil: mana carta KPOP? GOTDEMET!
Jahn: entah (sambil pandang tempat lain, tangan ke belakang, siul-siul lagi)

Emil pandang tak percaya lalu menerkam Jahn dari belakang, what happen next is... history!

p/s -  is this layout terlampau ringka…

18 Shaaban 1432

kau mampu tulis tarikh dalam hijrah punya kalendar? aku mampu! kannn, cam susah sangat, kah kah kah!

eh... kejap..

ASSALAMUALAIKUM SEMUA,

wah, ini ke dunia belog, wahhhh.. Jahn dah lupalah Jahn ada belog selama ini, demet...

aduhhh, kepada yang stalk Jahn... sorry le, Jahn bukan malas nak update tetapi Jahn tak ada masa + tak ada internet connection lah...

kepada yang menunggu TCCOW, Jahn akan upload nanti.. jangan ditanya bila beri sedikit masa (sedikit katanya, kan.. nampak benor menipunya... ngehh!!)

hari ini 18 Shaaban means, ada lebih kurang 12 hari lagi kita umat Islam nak menyambut kedatangan bulan mulia Ramadhan, kan... kepada yang masih berhutang dengan Tuhan (... aka belum ganti puasa), beringat sikit, ya!

teringat zaman-zaman jahil dulu... walaupun jahil, Jahn tak pernah tinggal puasa sengaja-sengaja tau, tapi tulah... puasa sekadarnya sahaja, tahan lapar, dahaga sedangkan amalan lain, solat dan yang lain-lain... sedih jugaklah apabila dikenangkan...

tetapi itulah, kita sem…

mencari alasan.walaupun tak ada.

there're times when you stood up straight but actually you've already lying down on the ground at heart... there're moments when you laugh but straight down within your very soul you've already confuse of doing that so... there're days when you feel everything is right but actually, nothing coming your way... you just pretend to stand steadfastly, you just fake a smile and you just see what you want to see but the truth in front... and that's pathetic.