final exam struck!!!!!

lama betol tak update this blog...hmm...nak kata apa yer??

final exam??

the worst time of the semester has finally come...

memang teruk nak fikirkan apa yang bakal berlaku jika kita tidak study yer...

cam aku ni yang lagi suka nak ber-blog dari membaca buku ie yang kita tau killer subject tapi...

im not the type yang prepare for the worst sangat...

maybe sebab aku ni selalu bernasib baik...kot...

walaupun sebenarnya tak...

sem ni banyak yang aku rasa aku tak dapat catch up dengan betul...

for instance, yelah...kelas ie ei ni...entah kenapa aku rasa each time masuk kelas ni aku jadi cam layu...

lain benar kalu nak dibandingkan dengan kelas risk last sem...

so far memang aku paling suke kelas risk management kot sepanjang wak tu degree ni...sebab???

of course sebab that is an insurance class...it brought back memories...each time i heard the word:-

  • insurance
  • policy
  • underwriting
  • reinsurance
  • insurer
  • insured
  • etc...,

kat otak aku akan automatik ada miss aida, en. rosmi, miss shila jojoe, en. hafiz,

tapi yang paling sayu aku akan ingat...aki, totex, korie, zana, zeth, rock, erieka, acha...gc pun...

keluar dari insurance was a very hard decision i've ever made...and yes, i did...and there is no turning back...

so, as an international business student now...i need to be prepared and not let my guards down...(which actually i did now...)haha...

but to say it straight here...i wanna DL again this time around...i wanna prove myself's worthiness...which more of them haters might say that im not...

but hell with them haters...hahaha...

yeah y'all...bloggin' over...study beckons!!!!!

rawwrrr!!!!


Post a Comment

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA