GEGAR BLOGGER BARU

Assalamualaikum semua,

Jahn lagi, sila jangan menyampah!!


this is just a courtesy, macam biasa kena letak, walaupun suka ke kacakkan Bro Ben tapi tak suka sangat pun gambar ni... wahahahahahaha!! Bro, jangan marah gurau jer!! sesiapa nak join sila kelik sini Segmen : GEGAR BLOGGER BARU !
tadi blogwalking, kan... padahal takdelah walking sangat, alih-alih ke belog Ben Ashaari jugak berkali-kali pun... so, nampaklah entrynya yang bertajuk Segmen : GEGAR BLOGGER BARU !, alah... biasalah Bro Ben kan suka buat benda-benda mcam ni, enjoyyy!!

so, dalam banyak-banyak gambar saya pilih yang ini... sorry kalau gambar ini sensitif atau pun mengundang rasa tidak selesa tetapi saya nak kongsikan yang ini jugak...

gambar ini dari entry Bro Ben yang bertajuk Ini aku ..Ben Ashaari, sekitar March 2010.
mesti ad ayang atk suka gambar mayat ini, kan... sebab korang mesti akan bayangkan korang pulak yang jadi macam itu, but hello... memang pun, kan...

okaylah... nak teruskan dengan segmen ini...

followers saya hanya...
setakat hari ini, hari Isnin, 28 March 2011, pukul 11.33 pagi... Jahn hanya ada 39 Followers, sedih, kan... padahal account blogger Jahn started on 2008, 4 tahunlah siolll!! tapi Jahn started to be a little more serius in blogging pada October last year... so, practically, I'm a new blogger!! wahahahaha!!

kenapa saya amik gambar ni?
sebabnya saya suka the whole entry itself tetapi untuk dikongsikan rasanya baik saya ambil gambar ini, Bro Ben macam suka nak saling mengingatkan, serius cakaplah.. blog beliau bukannya blog nasyid... wah Jahn baru beri satu terminology untuk blok berunsur keagamaan, blog nasyid!! ahahahaha, kuajaq, kan!!

takdelah, I mean blog Bro Ben simple and direct, dia jujur berkongsi everything, sebab itulah ada berpuluh-puluh entry sehari sebulan mencecah ratusan, kan... haha..

kenapa saya jadi blogger?
sebab pertama adalah untuk memahami WEB 2.0, kan... technical sangat reasoning, kan, konon-konon educated padahal kau bodoh alang, kan... but seriusly, time saya buat this blog,
saya belajar information technology dekat diploma level dulu... waktu itu saya ni kan dari kampung pendalaman Pahang, katanya... di celah ceruk Jerantut waktu itu... Internet is a little taboo lagi waktu itu... tak macam sekarang, budak umur 4 tahun ada Facebook, kan,,, mengarutkan, padahal bapak dia yang guna nak mengayat pompuan , kan...mengarut sudey...

the second reason is that saya nak berkawan, bersosial di internet...

blog wajib hari-hari adalah...
rasanya penerangan di atas menunjukkan blog harian yang saya cekidaut adalah Santai Bersama Ben Ashaari, kan...

so, itu sahajalah buat masa sekrang ini, saya nak berlakon rajin kejap yer semua... assalamualaikum gudbai!!!
22 comments

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA