BEN ASHAARI kata AKU TAK SUKA , AKU TAK SUKA LAA !

Assalamualaikum semua,



anda kini berada di rancangannnnnnn... segmen (gitu, kannn mengada feeling chef wan, kan... bodoh, kan..) seperti biasa, kita tak payah cakap banyak... kalau segmen je mestilah aku join segmen bro Ben kita itu, kan... bukan tak nak join blogger lain punya, tapi buat masa sekarang ni... buat yang bro Ben dulu la... pelan-pelan kayuh katanya...

Ok.. untuk join segmen ini .. cam biasa ...

1. Sila letak header Ben Ashaari Blog ..

eh salah!! saja je, kann letak gambar ni... motippp!! bro... sila jangan marah... bergurau... hahaha...

haaa... baru betul... sila kelik sini untuk turut serta (kamus dewan sangat aku, kan... turut serta katanya...)

2. Tajuk .. BEN ASHAARI kata AKU TAK SUKA , AKU TAK SUKA LAA ! dan linkkan ke entri ini ..

  • dah, bro... sila kelik link di atas, ya semua...


3. Sila beritahu kenapa anda tak suka ANONYMOUS ..

  • sebabnya adalah... ada diantara mereka ni, adalah orang-orang yang tak boleh tengok orang lain hidup senang... ada je yang nak dorang ni nak kenakan... yes, I'm talking about some people yang saya kenal... real life... kalau yang completely ANONYMOUS itu, mereka ni pun sama, tak boleh nak tengok orang hidup senang wlaupun definition hidup senang itu adalah di dunia maya blogging sahaja... bro Ben mesti faham, kan... ramai je yang nak jatuhkan blogger2 ni, lebih-lebih lagi kalau mereka dah berjaya sebabnya konfem2lah sebab dorang ni popular... well, itu masalah mereka...


4. Pengalamanan anda bersama ANONYMOUS.. Ceritakan ..

  • ada sekali di shoutbox saya, sekarang dah takde... sebab dialah saya buang shoutbox itu (haha, padahal malas nak buat balik lepas terdelete, kan...), saya adalah krisis sikit dengan classmates semua camtu... and saya postlah luahan hati a.k.a maki hamun dekat blogger ni... 
  • so, saya cam dapat cam yang someone asyik dok comment kat shoutbox and yes completely takde link ke blog beliau, so konfemlah dia bukan blogger, kan... ANONYMOUS la tu... 
  • cerita-cerita kontroversi je yang dia suka tengok... sya syak... apparently saya dapat tahu ada satu group ni dekat FB dok kutuk saya dan kawan-kawan saya yang lain... 
  • B-HRM, kan mereka... selepas hari itu saya tidak lagi post anything yang bersikap mencari pasal dengan orang lagi di Blog, bukan takut sangat, tapi sudahlah... cukuplah, enough is enough... 
  • saya blogging sebab nak berkawan bukan nak bermusuh...


5. Nasihat anda pada mereka yang gemar mencaci maki dalam blog ?

nasihat saya yang kalau nak diikutkan tak layak pun bagi nasihat dekat orang ini adalah...
  • please, find someone else in your own league and tell them straight to his/ her face yang korang tak puas hati dengan mereka...
  • kalau korang mampu... sila buat belog korang sendiri dan dan upload gambar sebenar korang dan luahkan betapa korang tak puas hati apa-apa jelah dekat blogger tersebut dan pastikan anda komen di blog blogger terbabit dan tinggalkan link kepada post anda...
  • cubalah buat dulu kalau korang tak tahu malu...
  • tapi adalah solution yang lebih baik actually, pergi ambik air sembahyang... sembahyang... yang bukan Islam pula... go to church ke, kuil ke, tokong ke... repent then... beribadat... (kuajaqq tak?)


Sekianlah, yer... minta maaf banyak-banyak if you find this offensive...
5 comments

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA