cerita Jahn - Syaza 'Cektipah' Ibrahim

sekarang nak buat satu lagi benda dalam blog ini...memperkenalkan kawan-kawan yang special, precious dan bermakna...just tengok jerlah perkembangannya dari masa ke semasa yer...so, saya nak start ngan kawan yang baru kenal setahun setengah lepas...tapi enough for me to make her as my best BFF ever...sebab she knows me nothing like all of the same as others...she is very special lah... dia adalah...Syaza Ibrahim aka Cektipah...
Gambar merasakan perasaan perasan di Istana Melaka...hahaha!!!
Syaza (Cektipah) berasal dari KL, Bandar Kinrara...she's a sweet girl, emo~gothic-like girly yang suddenly decided untuk jadi a little more lady-like sejak kebelakangan ni...hahaha!!!

Cektipah ini adalah anak pertama dari (ermmm..jap nak kira...5 adik beradik, kot!) being the eldest so, dia ini seorang yang independent dan very kakak-like la (adalah sket...)

Dari sudut kawan-kawan pulak, Cektipah adalah seorang yang sangat flexible...boleh berkawan dengan semua orang...practically dengan semua orang...regardless dia suka or tidak orang itu...(but, there's always exception la). So, selama mengenali Cektipah, saya sangat senang sekali berkawan dengan dia...sometime she can be rather mean tapi up to an average extend jerlah...tak lebih2...hehehe...

Saya selalu ingat dengan ayat keramat Cektipah...

"Aku.................kecik hati dengan kau!"

...hahahahahahaha!!!!! the first time aku kena adalah deakat mekdi (McDONALD) Dataran Pahlawan, Melaka. ceritanya senang, aku suh dia rush makan sebab dia makan feeling2 lembab, kunyahan  kura-kura-like, kan...PAP!!! sentap...silent treatment 12 jam...seriously! hahaha!!! ingat2 balik salah aku juga sebab being so overt and insensitive at that time... 

More about her is that she is okay la...pandai...kalau dia betul-betul komited nak buat something, the result can be tremendous...tapi jaranglah dia begitu...hahhaha (Relax, Cektipah!!!)

Diringkaskan ceritalah, kan...Cektipah ini sangat sincere, loyal and kind...jenis yang member2 tak berkira sangat...camtulah...tu yang buat aku lagi senang mengenali gadis kacukan 1Malaysia ini....

Good qualities about Cektipah, baik (as well as baeeeeekk), tak berkira, ikhlas, outspoken, courageous means berkeyakinan diri dan setia..

Bad quality...hahahaha, malas...lambat tidur means lambat datang kelas (membawak kepada tak datang langsung!)..ermmm, apa lagi ek...takde da kot...tu jer...

So, that is (sedikit sebanyak) Cektipah...hope Cektipah akan sentiasa  sukses dalam apa jugak yang dia buat...
Special untuk Cektipah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HEY!!!GIRLS SHOULD BE TWO THINGS, CLASSY AND FABULOUS!!!!

p/s - next cerita Jahn will be siapa pulak ek? hmm...
2 comments

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA