TCCOW TALK 4

REVERSE TCCOW – SWING THE PENDULUM BACKWARD. 


Okay, selepas Part 17, starting Part 18 nanti, TCCOW akan masuk kepada timeframe all-flashback tau... yang diberi nama REVERSE TCCOW – Swing the Pendulum Backward. (tajuk nak omputih aje, kan... gedik kau Jahn, kan... cam haram, kan!)

TCCOW akan bersambung dengan 2 episod back to back tentang Izz Karami sahaja pada Part 18 dan Part 19. Dan disambung dengan a few Acts lagi pada Part 20. Tajuk yang diberikan kepada imbas kembali mega ini adalah THE CHRONICLES OF IZZ KARAMI. Haaa! The chronicle sangat, kan...

Okaylah, apa itu chronicles? Mengikut kepada copy paste daripada Kamus Inggeris Melayu Dewan, versi Pendeta:-

chronicle n babad;

vt membabadkan: a group of historians ~d the events leading up to the war, sekumpulan ahli sejarah membabadkan peristiwa-peristiwa yg membawa kpd peperangan.


Haa, faham? Kemain copy paste lagi, kan... plagiarism sangat, kau! Tapi Jahn cam tak faham sangatlah apa ‘babad’ tu. Chronicle faham... haaa, lupa bahasa dan budaya, kate ko! Haa... pan asia sangat!

Hahaha, padahal tengok The Chronicles of Narnia, kan... cerita tu cam banyak dan lama. Maksudnya, tak habis pada satu masa jelah, dah habis waktu ni, ada lagi problemnya lepas itu. So, THE CHRONICLES OF IZZ KARAMI is somewhat macam itu juga. Dah okay, sekejap... masalah lain pula. Dah okay sikit, tetapi keadaan sebenarnya tak pernah get any better. Apa yang nak di kata? Ha... nanti baca, ya!

A NEW CHARACTER


JAHN suka dengan idea komando yang fall in love ni. I just love the idea of some tough, keras guys tetapi mellow gila lepas dah jatuh cinta. So, Jahn dengan sekali lagi mencuri idea orang lain (in this case, DZ), telah mencipta seorang watak baru dalam TCCOW tetapi bukanlah tiba-tiba muncul entah daripada mana. Dia ada cuma tidak didedahkan sahaja daripada dulu. Macam mana dia boleh ada? Haa... itu disebabkan oleh kerja rewrite lah. Bila dah rewrite, rewrite... maka datanglah watak seorang komando yang berkawan dengan the commandos itu semua. Namanya Saif. Cam Hindustan pulakkan namanya... hahaha... tak, dia Melayu jati berketurunan Minangkabau... hahaha, orang Nogori... apo kono eh, jang! Nak tahu lebih lanjut tentang mamat ini, silalah baca TCCOW isu-isu akan datang, okay!

The end!

Post a Comment

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA