... kalau dah rezeki.

Assalamualaikum,

PAGI ni Jahn bagun awal. lepas solat Subuh yang sudah mencapai ke masa gajah, Jahn keluar jalan-jalan di sekitar sini. dekat tasik sec. 7 ni je... jauh gak la jalan. letih kaki... ingat nak joging tapi kasut takde... seluar pun takde... so, Jahn keluar dengan jeans, selipar dan hooty je...

sambil menyumbat earphone ke telinga dan mendengar celoteh Nadia dan co-DJ dia dekat Fly.FM, Jahn teruskan jalan... lagu pertama yang Jahn dengar sungguh inspiring, haaa... Jahn harap Jahn akan kekal bersemangat dan inspired throughout the whole year, and the upcomings.

hmm, just nak cerita... orang selalu cakap, bangun pagi tu jangan tidur balik sebab rezeki susah masuk, Jahn tak nampak benda ni ada relevannya sebenarnya tetapi something just happen today... hehehe, I just wanna keep this to myself je... malas nak brag about it, cam poyo!

but anyway, betullah tu, bangun pagi... kena pergi kerja, pergi belajar dan eventually, rezeki masuk... amin. semuanya sebab usaha dan tawakal... kalau ada kemahuan hendak berjaya, maka baik diberi sokongan dan dorongan. kalau ada usaha yang followed up, insyaAllah, Allah akan bukakan jalan. senang susah jangan dikirakan sangat sebab Allah menduga dalam banyak cara. Allah memberi rahmat dan rezeki juga dalam banyak cara. jadi, yang penting, kita juga in the end, kena selalu usaha dan doa, dan berserah pada akhirnya...

InsyaAllah, semua orang ada bahagian masing-masing dalam dunia ni...
Post a Comment

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA