the curious case of whatever: recap 6

Assalamualaikum semua,

Sorry lah, Jahn sangat sibuk sekarang ni, mana nak mengurus anak, kemas rumah lagi (mak aih!!!, bergurau bergurau!)... Jahn memang sibuklah lately... dengan kerja, dengan kerja lain, dengan kerja lagi satu lagi... waaaaaah, memang busy tak ingatttlah katanya... so,sebab tulah Jahn terpaksa postpone dulu TCCOW ni... tapi jangan risau, walaupun basis TCCOW punya update dah agak mengendur aka lembab aka lama aka slow down, sekurang-kurangnya ia masih wujud... Jahn masih lagi ingin menyalakan api debaran dalam jiwa anda semua (waaaaah gitu!!! demet!)... so, lets do this quick recap, okeh!

Afi dan Rif


Jahn boleh je nak buat Rif ni mati tetapi citer akan lari tune lah. not to mention yang TCCOW akan tidak laku serta ramai yang akan unfriend Jahn dekat FB serta unfollow Jahn dekat Blogspot, kan... Jahn tidak up to that risk so, Rif survived, keadaan dia jangan ditanya sebab Jahn nak anda semua tertanya-tanya lagi... nama pun The Curious Case, kan...


Afi? dia camtulah. sorang-sorang dalam hutan mengharap nyawanya masih tidak hilang... sedih...


Adni dan Izz


Adni memang berlagak pandai dan suka-suka hati je, kan... dia ingat dia power sangat? hahaha... tetapi dia cukup yakin Izz akan dapat cari dia... he always does kalau ye pun, kan...


Izz pulak, walaupun nanar dipisahkan dari isteri, dia keep COOL! je... padahal....


Ari dan Sid


Ari pulak kenalah ikut je plan mengarut Dinie... sampaikan dia sendiri dipengaruhi perempuan itu yang Sid akan sampai untuk menyelamatkan mereka... hmmm...


Sid, mamat ni pun sama cam Izz, nanar semacam je tapi dia lain sikit, dia lebih emosi dari Izz, agaknya kalau diletakkan Muammar Ghadaffi depan dia pun mahu dia tumbuk kot! Sid, please keep your temper suam, yer!


Alia dan Taufik


Alia...hmmm ada yang interesting dan curious yang akan berlaku kepada Alia later on...


So, Fik pun apa lagi sama cam Izz dan Sid lah nanti... MEROYAN!


Amie dan Jad


Mereka belum bahagia lagi... semalam Jahn baru tengok Jad dekat hospital, dia still koma... kesian...


Amie memanglah sedih tetapi dia perlu kuat untuk Jad... hmm, since Amie adalah satu-satunya mangsa yang terselamat dan bebas... rasanya kes mereka dah setek ke? korang fikir orang jahat tu takkan cari dia lagi? dan keadaan Jad sekarang... boleh ke dia melindungi Amie? oh no!!


Jimmy


oh, dia sangat COOL! dia sangat hebat... okeh, kalau anda membaca di blog jkp2 aka TBK DZ... anda tahu, kan yang dia ni belum cukup sihat tetapi dekat sini, dia still nak sertai operasi rahsia bukan tentera ni...


dan!! ada dan lagi!! later on, it appears that Jimmy sertai Rex dan Izz atas satu sebab yang lain... apakah sebabnya? tunggu...


not to mention yang geng komando yang lain akan buat penampilan nanti...


Fauzan


mamat anak jutawan ni pulak tersepit dalam keadaan tetapi no way yang dia akan withdraw macam itu sahaja dan tinggalkan Sid. Friends should back up each other!! tetapi anda ingat lagi tak dia ada urusan keluarga yang perlu diselesaikan... tetapi atas sebab apa yang telah berlaku dia terpaksa postpone... nak mintak cuti panjang siap bagai... anda rasa apakah urusan keluarga itu?


Rex, Suri dan Hafriz


Rex? dia memanglah kena berlagak ketua pada masa ini... itu syarat dia dan Izz terima tetapi boleh ke Sid bagi kerjasama yang 100% reliable? hmmm...


Suri, perempuan ni memang sesengal sengal yang boleh... bukan main menyusahkan... tetapi dalam TCCOW, kadar 'menyusahkan orang'nya tidak pun lebih daripada 25% from how annoying she can be!! hahaha!!


Hafriz... it appears yang dia ada sejarah 'hitam' dengan Blade... adakah kali ini dia akan berbunuh-bunuhan dengan lelaki itu?


Blade


ada yang suka kepada pembunuh upahan ini, ada yang tak... jadi Jahn letak jugalah dekat sini... selepas ini, watak Blade akan diberi sedikit penekanan... so people sila give Blade a space, okeh!


Tiger dan Raphael


dua orang jahat ni, satu hasil karya DZ dan satu lagi hasil karya Jahn akan clash with eachother... kita tengok siapa yang kena!!!


Nina


this one is mysterious... tak banyak yang diketahui darinya...


p/s -  TCCOW 11 will be release soon... please wait, loading.... (hehehe!)
2 comments

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA