Sini Ada Hantu

Asslamaualaikum semua,


Hari tu Jahn pergi tengok muvie denagn kawan-kawan Jahn dia UO... Cektipah, Ayeen, Paliey and adik Cektipah...


Lepas tengok muvie pergi downtown mencari tudung... tapi bukannya nak bercerita pasal tudung...


Nak bercerita tentang muvie tersebut la... (Cepatlah, Jahn, kau suka buang masa lah!), SADAAAAP U, Emil! Orang nak ceritalah ni!


meh kita bermula,


filem arahan James Lee ini dibintangi oleh... erm... artis-artis yang... yang... yang... yang macam apa ek?
(yang macam ni, kau boleh cakap, "eh, pelakon baru ke ni? eh, tu bukan budak AF ke? Eh, banyak pelakon drama je... eh, sapa dia ni, tak kenal pun? mak aih, gila tak glemer masing-masing! Aku kenal Fasha Sundel, eh mak kau... Fasha Sandha je! ~ those sorts of things la!)


Thanks, Emil... kata-kat kau kejam dan tidak berhati perut, okay! Apa masalahnya guna banayk pelakon baru! filem ini dibintang oleh Eira Syazira, Pete Teo, Mano Maniam, Patrick TeohBaki Zainal.


Okay, jom sambung...


Muvie ni, is a compilation of 3 movies... kira cam 3 in 1 la ni. kompilasi cerita-cerita hantu yang telah diperturunkan dari dahulu hingga sekarang tapi dibawa dengan cara yang santai. Yang tak payah nak suspen-suspen sangat, tak payah nak jerit-jerit sangat.


sila hantar keranda berhantu ni, yer!
"kau percaya hantu tak?" kau gila tanya camtu belakang mayat!


cerita bermula dengan 2 orang penghantar barang ni OTW nak hantar keranda ke suatu tempat, mereka pun berceritalah hantu, kan...dah tahu hantar keranda, kau cerita hantu lagi ke? gila lah!


cerita pertama adalah HANTU POKOK PISANG!
hai bang, jom bersundel ngn saya...
(speechless bila Fasha di atas katilnya...
omaigot! kemain horrible muka kau!


hantu yang menjadi penunggu pokok pisang itu akan datang jika kain merah diikat pada pokok tersebut. hantu itu akan ikut ke mana kain tu diikat... susah nak percaya, tapi ni memang cerita orang tua-tua...


Fasha Sandha menjadi that hantu la...rasanya 1st appearance sebagai hantu, kot...


cerita kedua adalah HANTU NOMBOR EKOR



geng nyangkung versi cina dan tak mencangkung pun...
blusher berdarah..eh, mak kau!
dialog bersama hantu


hantu ni hantu cina, urban legend cina la ni... mekap hantu itu sangat opera, okay!


cerita ketiga adalah HANTU ASRAMA

batalion tentera dari kubur, ngehhh!!!!
yaakub, kau berni sangat, kan...


alah, korang pun takkanlah tak pernah dengar cerita hantu askar jepun  berkawat di padang sekolah, di tandas asrama, kan... 


yang ni lawak sket... kemain lagi nak buli budak baru, alih-alih sumernya, PONDAN SANGAT!
hahahahahaahaha, tapi memang lawak la... 


last-last sebenarnya, penghantar barang tu sendiri yang nampak hantu... hahahaha, "Mahu pergi mana, hah?", mampu kau nak stay kalau hantu tanya camtu? (hantu bawak lari kereta, gila!)


So, overall, aku bagi 3 bintang jer...maknanya worth to watch lah!



Post a Comment

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA