There's nothing like the feel of White Coffee at the time of... STRESS!!!

OH MY F***ING GOD!!! (hah! Jahn eja bebetul this time around).

Ops... forgive my rudeness...(mengucap kejap, istigfar banyak-banyak!)

hmmm,

Assalamuaalikum semua,

Jahn sangat tension sekarang ye...

Boss Jahn suruh Jahn buat kerja la, kan... tapi bukannya bengang dengan boss (standard la boss suh buat kerja, takkan nak makan gaji buta, kan!) tu bukan gaji la, tu elaun! (tak kisah lah!!!) sadap , Emil!!!

Yang Jahn tak boleh blah sekarang ini adalah the fact that, no the questions of "KENAPA KAU DELETE DATABASE/ RECORD YANG PENTING?" dan "SUSAH SANGAT KE NAK COPY AND PASTE EXCEL FILE, HAH?!!!"

Arghhhh, aku tension, aku tension!!! Bala, bala, bala sungguh bala!!!

Ni nak marah pekerja boss aku ni sebenarnya, Jahn ingat dengan boss je kita boleh rasa tension, kan... tension sebab kena suruh b uat kerja... ni terbalik... nak suruh orang lain buat kerja pun boleh hypertension, okay!!!

Oh my god!!! (eja betul lagi! hebat!!!)... jangan menaganjing oranglah, Emil! tengah hangat sekarang ni!!!

Tolonglah, by the time macam ini, kan... zaman yang serba maju macam ini, patut ke benda-benda or masalah-masalah computer illiteracy ni masih tidak dapat dibendung, kerajaan dan sediakan banyak kemudahan untuk masayarakat kita jadi celik IT (omaigot, Jahn dah start berpidato... THIS GOING TO BE NASTEEYYYYYY!!!)... diam Emil..kejap je, bleh? (Boleh!)
homeless ni pun celik IT!

I mean, even dekat kampung-kampung pun dah ada pusat komputer dan IT untuk mereka belajar komputer, tak kisah la muda ke tua ke, masing-masing kenalah ambil  inisiatif sendiri untuk belajar... takkan nak stay dalam kemunduran. Yang baru-baru ni, Broadband Initiative yang diperkenalkan oleh kerajaan, untuk meningkatkan kesedaran masyarakat tentang kepentingan IT.

Ini tidak, kau dahlah duduk dekat dutamas! KL tu, high-end punya tempat, patutnya berpadananlah dengan tempat kau, kenalah berkepala high-end jugak...

Tension aku... sudahnya, pergi pantry... tekan white coffe dekat coffee machine... bukak kabinet, tambah creamer... and...

Ahhhhhhh.... there is nothing the feeling of White Coffee at the time of STRESS!!!

jemput minum...kopi bujang jer....




Emil: caffeine tak baik untuk kesihatan...
Jahn: says who?
Emil: says Dr. Rozmey...alamak aih... Dr. Dvid L. Katz!
Jahn: oh yeah...caffeine increases alertness and short-term memory.
Emil: caffeine consumption may lead to insomnia.
Jahn: caffeine intake lower the risk of colon cancer!
Emil: caffeine has a diuretic effect and just one cup before exercise will trigger unwanted fluid loss.
Jahn: don't exercise then...
Emil: so you promote unhealthy lifesyle no? kenapa tak cakap pergi jer ambik dadah!!!
Jahn: you're question is out of the topic now!
Emil: oh yeah! caffeine modestly increases blood pressure, plasma catecholamine levels, plasma renin activity, serum free fatty acid levels, urine production, and gastric acid secretion.
Jahn: ...

 

p/s -  sebenarnya post ni just sebab tension je, next post will be about caffeine and coffee...the empirical study (wah, gitu, kan!)

2 comments

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA