kawan, sahabat, teman, kenalan dan seseorang yang ada di sisi...

Assalamualaikum,

hari ini Jahn tidak kerja sebab kurang sihat. Jahn rasa nak masuk lambat tetapi berdenyut-denyut pulak kepala, kan... so, Jahn layan tidur sahaja sampai setengah jam tadi terjaga semula... Jahn cuma letih sikit je sebenarnya tapi okay jugaklah nak cuti sehari, kan...

okaylah, Jahn nak cerita sikit berkenaan tajuk di atas...

Jahn dah jumpa ramai jenis manusia dalam dunia ni... orang lain yang kenal Jahn dan pernah berkawn dengan Jahn pun mesti akan cakapa benda yang sama, mesti mereka kenal kawan jenis apa Jahn ni, some of the mungkin suka, some mungkin benci, menyampah, tak rasa apa-apa pun dekat Jahn tetapi itu bukannya yang Jahn nak cerita kan di sini... sebaliknya, Jahn nak berkongsi... berkongsi sesuatu yang Jahn rasa Jahn patut kongsikan...

kawan... biasanya individu jenis ini adalah seseorang yang kita selesa being with. seseorang yang kita jumpa dan automatik rasa suka... takde sebab ataupun alasan alin untuk menyukainya sebab dia memang seorang yang nice being with... seseorang yang kita boleh jadi diri sendiri dengannya...

sahabat... this one extent lebih sikit daripada kawan. we share a lot more, we trust a lot more, we talk a lot more, we feel comfortable a lot more... often susah nak jumpa... yang boleh tegur salah kita, yang boleh ajar silap kita, yang mampu katakan sesuatu yang boleh buat kita sedar tak perlu selepas terhantuk...

teman... susah nak define jenis ini sebab kalau ikut kamus sama sahaja maksudnya dengan kawan, sahabat... cuma kadang-kadang orang yangkita tak kenal pun boleh jadi teman, as long as kita tak sendirian... sendirian di sini maksudnya luas... kadang-kadang ada ramai kawan dekat dengan kita kita masih takde teman, kadang-kadang kita nak ada teman yang tak payah susah-susah nak berkata-kata dengan kita tetapi nak dia sedar dan faham yang kita tak nak berseorangan... tak nak kesunyian...

kenalan... "kau bukan kawan aku, kau kenalan aku sahaja," man, was that the most cold thing I ever said to someone... ermmm, yes I did... kenalan adalah yalah, aku kenal kau, kau kenal aku, that's all...



p/s - mungkin ramai yang tak nak apa yang Jahn cuba nak cakap tetapi kalau ada yang faham, Jahn thanks you so much sebab tak tinggalkan Jahn sendirian seperti ini... this is too mellow, too much not me...
2 comments

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA