cerita blogger berhutang

Assalamualaikum,

update tengah malam... merujuk kepada tajuk di atas, Jahn menjumpailah satu entry dekay belog brader Ben Ashaari... entry pasal seorang blogger ni kaki pinjam duit orang (sentap, tau!!, Jahn pun selalu pinjam duit member, ada yang still ber-outstanding balance yang belum disetelkan, kan... nanti ya korang, Jahn tengah sengkek hidup kais pagi makan pagi petang diet ni, haaah!).

Jahn tak naklah mengomen blogger tersebut dan rasanya ramai yang dah tahu dan ikut koranglah nak percaya siapa, kan... kita yang takde kena-mengena ni diamkan ajelah dari bagi kenyataan balas walaupun atas dasar pendapat cuma ataupun sengaja nak bagi dia sedar diri. tak ke mananya nanti pun... so, biarkan dia...

Dalam kesempatan ini, Jahn ingin update di sini yang Jahn harus menjelaskan outstanding balance kawan-kawan Jahn ni sejurus Jahn punya ongkos untuk melakukan perkara tersebut...

Kawan nombor satu... my incik Hakam aka Daniel Radcliffe
my incik hakam
hutang kau aku tak suer berapa tapi hotel waktu dinner DL aritu dan pizza ngn Sir Malik, ingat... tolong kirakan....

kawan nombor dua adalah my cek tipah aka Nikki Minaj
my cek tipah chantet giler bab sethtan ohmaigot ur ohsem
RM50, ngehhhhh....

kawan nombor tiga cik nuraisha fadzil aka diana agron glee gilekah? kahkah kah...
aisha aka diana agron ni versi sengal ubi kayu
balance hutang buku itu ada lagi RM44 lepas tu ada fotostat lagi, entah berapa entah... kira harga kawn-kawan... RM 45 bleh? ngeeehhhh, taklah RM50, ok? kira halal ek!

kawan empat adalah mak dan ayah... tak tahu berapa dah berhutang... heeeeeee....

p/s1 - so korang tunggu, ya... harap bersabar kerana sabar itu separuh daripada iman (kan, waktu ni kau beriman sangat Jahn, kau cam gampang!!)

p/s2 -  ada lagilah beberapa 'orang' aku tak sebut tetapi since mereka pun tidak melayan aku macam orang rasanya aku kira burn jelah... sorry (ni memang cakap tak ikhlas, sorry!). duit haram itu dah jadi darah daging aku, harap aku hidup lama untuk mintak ampun dekat Tuhan... dan InsyaAllah, satu hari nanti aku akan bayar tapi bukan dekat tangan koranglah tapi dekat dalam longkang depan rumah korang... itu je layaknya aku rasa, sorry again but yes, tak ikhlas!

p/s 3 -  cerita blogger berhutang itu adalah akulah, sebenarnya... kah kah kah... kalau nak tahu pasal cerita betul itu, sila ke belog Ben Ashaari, GayahSpears Dot Com, QASEHRAIHAN, Belalang Hijau Perisik | Suara Bawah Tanah [Dot] Com dan Pendekar Berkuda... baca, judge, kalau takde kena-mengena diam, gelak dan doakan yang terbaik... tetapi yang ke-5 itulah yang paling elok...
4 comments

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA