Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Assalamuaikum, 


juliana evans: kau tengok muka aku ni? ada ke sama dengan muka dia... no adik like her, okay!!
Adinda Evans? adik Juliana Evans? no, no, no... Juliana Evans telah menyatakan secara umum di laman Twitter beliau mengatakan, Adinda Evan itu bukannya sesiapa dengannya...


da, puas hati? hehe...
kenyataan berani nak pegi mampos budak hingusan itu (Adinda Evans) yang berbunyi:-

"ni lagi 1 punyaa hal . aku tau dlm dunia ni tak ramai ponpuan ada DARA. skrg susa nk dpt girl yg ade dara . aku kesah ape org nk pggil aku bohsia ? lau kau mara org pggil kau bohsia , means betol la yg kau tu bohsia . sedar sedar la weh .. jgn ingat dlm dunia ni aku srg je tade dara ! pkir sbelum ckp . YEAHH . aku jujor la dgn korang , AKU DA PERNAH MAEN ! puas ? ade ke org nak mngaku mcm ni ? takkan punya .. bia org nak pandang hina kat kita . asalkan kita adeMARUAH DIRI ! thankyou :)"




PAUSE dekat situ sekali!!! cuba korang kaitkan dua ayat ini...


AKU DA PERNAH MAEN ! puas ?

dan

...ade MARUAH DIRI !


aku yang pakai kopiah tu... kan... skang ni lah...
aku betul-betul berharap korang cukup pandai untuk jawab soalan ni, pernah terfikir tak camner nak cantumkan dua agat itu jadi satu cama budak Adinda ni? hebatlah budak ni, sumpah admire dia sangat-sangat!! tapi jangan risau dik, abang tak nak MAEN dengan adik... abang tak gagah nak MAEN dengan adik apalagi nak mengaku dalam Twitter ke, pesbuk ke, Friendster ke (ahahah!!) atau mySpace ke (ahahah!!) macam yang adik Adinda buat... okeh, ni nak bagi nasihat sikit, sikit je...


Adik, kau bodoh sangat, 'bodoh' di sini bukan merujuk kepada tahap IQ adik tau, abang tak cakap adik bodoh tak pandai belajar... abang kesal (walaupun lantak kau lah sebenarnya) ada yang mampu berfikir macam adik ni... tak kisahlah apa agama adik, kita tak payah cakap pasal agama dekat sini, tak payah cakap pasal budaya dekat sini... kita cakap pasal benda lain... cakap pasal maruah diri yang adik cakap ada tu... mana maruah adik, tunjukkan... ada lagi ke? 


abang nak bagitahu sikit maruah adik tak hilang masa adik MAEN tau (or at least tak hanya hilang waktu itu) tetapi maruah adik dah ke laut semasa adik buat status bodoh piang dan takde harga diri macam yanga dik tulis tu!


semasa aku blogwalk tadi jumpa entry ini http://www.loveydoveydoo.com/2011/06/penjelasan-dari-adinda-evans.htm ( sila click dan baca, best karangannya). sumpah aku rasa nak gelak... 
kau feeeeeeeeeeeeling Nora Elena pulak, kan!! dik, kau feeling sangat dik! kau sikit-sikit sudahlah!!


kalau kau Nora Elena, ex kau yang rogol kau tu mesti Seth, kan... setan, tapi cam dua 2 pun setan, camner, dikk? btw, Nora Elena is the best!!!
tak kisahlah kena rogol ke apa itu bukan masalahnya dekat sini... masalahnya kau nak cari glemer dengan cara ni ke, dikkk? aduhhh kau ni... sekolah habis tak ni?


apa-apa pun entry ni memang agak biadap kepada sesiapa yang rasa macam itu tetapi pada aku... aku bukannya nak sekolahkan si Adinda ni pun, dia patut tahu mana betul, mana tak betul dan mana betul-betul tak betul... so, ikut suka korang, aku bercakap dari perspektif aku, dari apa yang aku rasa betul pada aku... minta maaf kalau ada yang terasa hati... nak cakap bagi nasihat pun tak boleh jugak... pandai-pandai koranglah... okay.  


p/s1 -  kata ganti nama diri 'adik' itu saja je... sepatutnya panggil dengan nama lain tetapi tak eloklah... lagipun Juliana Evans kata dia takde adik... aku feeling2 jadi abang yang baiklah... padahal kau pun azab!! hehehe...


p/s2 - memanglah dalam dunia ni gadis dara tu dah makin susah nak jumpa... tapi kau bangga kan nak bagitahu satu dunia... paling hebat antara yang paling hebatlah kau ni... tak faham aku...


p/s3 -  this entry is not to highlight that I am an Alim-boy, saya budak biasa aje... 


p/s -  moral of the story: cakap siang pandang-pandang, cakap malam dengar-dengar, nak tulis pape kat social network... edit, rephrase balik ayat tu... jangan ikut perasaan... cerdik sikit lain kali...


p/s5 -  baik tengok Nora Elena la woiii!!!
4 comments

Popular posts from this blog

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA