the curious case of whatever: recap 4

Assalamulaikum semua,

Hai semua... berjumpa lagi, kan dekat sini... selepas Jahn dimaki hamun kerana bergurau-gurau kuajaqqq katakan yang TCCOW ni nak dimansuhkan, Jahn rasa sangat gembira... tak sangka ada yang sampai nak gugur jantungnya... anyway kepada Kak Dhiya... jangan risau, this novela stays!! kepada Kak Intan... jaga kesihatan akak, jangan sebab saya akak sakit, bersalah pulak rasanya saya, kepada Eera... sorry jugak sebab terkena gurauan tersebut...hehehe, dan kepada yang lain-lain jugalah, Kak Izan semua...hehehe...

okaylah, jom kita recap apa yang susah terjadi pada bahagian 5 ahad lalu...

hmm, ramai yang sukakan scene di mana Rif dan Afi berdua-duaan di meja makan itu... Rif marah, sebenarnya, Jahn tak tahu manalah Jahn dapat idea nak buat Rif tanya,

“Maaf, maaf! Ada perkataan lain lagi?”

serius, Jahn tiba-tiba terasa nak tulis macam itu... ahahahaha... Afi pula siap berbahasa antarabangsa, kan... orang panas-panas dia main-main pulak... hehehe...

hmm, so, sekarang rasanya curious case dah tak jadi misteri lagi sangat dah, kan... kita tahu yang Alia, Adni, Amie, Afi dan Ari nampak sesuatu yang tak sepatutnya mereka nampak pada hari mereka pulang dari umrah itu (please be noted that this scene is somewhat an 'alternate dimension' from Hati Bergetar Rindu... please ignore the fact that Ari dan Sid terus balik, sebelum mereka balik mereka sempat berada dalam satu dimensi lain...hehehe, mengarut, kan... layankan sudey!!).

tetapi? apakah yang mereka lihat? apa pula kaitan dengan mereka? hmmm...curious...

Jan dan Sid... Ari disekap penjahat... adakah Sid akan tinggal duduk? tidak mungkin sama sekali!!

Jan pulak bertukar kepada mode Ustaz Izzi Haji Ali, kau mampu? hahaha!!

Rex kecewa dengan Izz kerana Izz menolak untuk melakukan strategic alliance... kesian Rex...

Hafriz peminat Izz Karami?!! what the heyyyyy!! hahahaha!!

Jimmy berjumpa Izz... kedua-dua watak kegemaran Jahn... tetapi dalam TCCOW, mesti korang dapat rasakan yang Jimmy agak lain daripada Jimmy versi Kak Dhiya, kan... Jahn tak sehebat Kak Dhiya untuk mencorak Jimmy... hehehe!!

oh, ya... pemandu kereta Lancer Evo itu, siapakah dia? dia kenal Izz dan Rex? Izz dan Rex juga menunjukkan reaksi seperti mereka kenal dengan lelaki itu? siapakah dia dan apa kena-mengena dia dengan Izz da Rex? siapa pula lelaki yang bergelar Raphael itu... Raphael? hmmm... apa kaitan Raphael, pemandu Evo itu dan Alek?

haaa... Alek? cakap pasal Alek (ramai yang mmenyampah dekat Alek sekarang ni...) adakah dia... adakah dia Incubus? adakah benar seperti yang didengar Amie? oh, no!! Amie hampir-hampir okeh!! nasib baik Jad tiba-tiba jadi gagah hendak melawan!! kalau tidak...

hahahahaha!! saya akan terus membenamkan anda dalam The Curious Case of Whatever! Whateverlah, wey!!

p/s - tunggu ya, malam ini!
1 comment

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA