kita berusaha, Allah menentukan, kita mengharap, Allah mengabulkan...

Assalamualaikum semua,

semua benda yang kita buat, pasti kita harapkan yang ianya akan membuahkan hasil, kan...

Jahn rasa, tak ada orang yang buat sesuatu dengan harapan benda itu gagal... tak logik tu...

so, samalah dengan Jahn, when Jahn buat sesuatu Jahn expect result walaupun sometimes, Jahn sendiri ragu-ragu dengan tahap usaha yang Jahn buat... yang Jahn usahakan... some people come to me and say, camner nak jadi cerdik?

soalan itu macam general, dan memeneingkan untuk dijawab walaupun ada jawapan yang senang...

usaha dan berdoa...

kalau Jahn cakaap macam itu Jahn rasa Jahn ni cakap tak serupa bikinlah, Jahn kadang-kadang terlepas juga dari berdoa, dari berusaha...

tapi Jahn ada satu benda yang Jahn percaya, semua kita ada bahagian masing-masing... people may find themselves lacking in some particular areas but they excel in other fields...

Jahn ada kawan, dia malas belajar tapi dia pandai berniaga, dan dia berjaya...

Jahn pun kenal dengan orang yang pandai tahap entahlah nak cakap apa, sangat pandai... tetapi malu-malu dan susah bergaul (Jahn rasa Jahn dekat sini, it's just that Jahn tak pandai macam dia...hehe)

... dan Jahn juga yakin ada orang yang ada kedua-duanya tapi... nasib tak menyebelahi mereka...

sebab apa??

sebab apa yang yang Jahn percaya itulah... semua orang ada bahagian masing-masing...

kalau tak dapat sekarang, Jahn yakin Allah sayang semua makhluk ciptaannya, sayangkan kita... jadi DIA akan menguji... hanya yakin yang bahagian kita tetap ada, tak hari ni, esok, lusa, tulat, tubin... never stop believing!!

terpulang kepada kita untuk interpretasikan apa yang berlaku mengikut warna dan corak yang kita rasa betul...



p/s -  ini bukan bebelan tak ada motif... Jahn sincerely rasa yang Jahn perlu berkongsi perkara ini...btw, tahniah kepada kawan-kawan Jahn for the interview this tuesday!!

hakam aka mr. daniel (wah, suka kan separuh bogs kan!!)
ina aka nicole (wah, dan gerbang rambutmu...ooohhh oohhh, wooowoooo...ohhh!)
emma aka gaga (cam dah tau-tau je, kan!!menang award cm dapat je!!)
farah aka seohyun (maria ogawa dan dikda mesti temankan kau, kan!!)
and most importantly... mestilah tahniah dekat...

JAHNNNNNNN!! haha!!
p/s -  wah, perasan Alex Pet, kan... kau tak sedar diri, kan... padahal kau kita bako, kita bako!!, kan... tak malu, kan... hina, kan... jijik, kan... keji, kan... wah maki diri sendiri, kan... bodoh, kan... gila, kan... ahahah!!
1 comment

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA