"Entry khas untuk BEN ASHAARI," kata Jahn kepada Emil.






Jahn memangku dagu dengan kedua belah telapak tangannya menghadap laptop... dia rasa sangat teruja. Emil yang sedang menonton movie di channel AXN menjengah kawannya itu yang seperti angau lagaknya.


Emil: camni, kan... senyum...
Jahn: omaigot, bukan!!!
Emil: camni?... psikooooo...
Jahn: No!!!
Jahn: camni kot...
Emil: suits you...
Jahn: demyu!
Jahn: camni la sebenarnya...
Emil: Fakiyu!!! ni Akihiro Sato, gotdemit!
Emil melangkah perlahan-lahan mengintai apa sahajalah yang dilihat Jahn kusyuk sebegitu. Selalunya dia tidak punya konsentrasi yang konsisten terhadap sesuatu tetapi lain benar hari ini. Tiba idea jahat Emil untuk menyakat Jahn tiba-tiba. Dengan lagak perlahan dan senyap, Emil segera ke belakang Jahn untuk menyergahnya...


Jahn: Kau buat apa ni, Mil?


Niat jahat Emil terbantut. haaaa...


Emil: No fun la kau! Kau baca apa dari tadi, dowh... orang tengok movie pun tak temankan...


Jahn: mengadalah nak teman...


Emil: Ben Ashaari? siapa ni?


Jahn: ohhh... blogger la...


Emil: Cam kau, blogger boy...


Jahn: No lah, dia dah cam dewata blogger okay...


Dewata?
Emil: camni?
Jahn: lebih kurang lah... kau bodoh, kan...
Jahn: Ini haa... Ben Ashaari... semua blogger tau siapa dia...
Emil: ooo...ok...


Emil: What do he blog about?


Jahn: Nothing to be precise, he likes to be himself... entry dia jujur and inspiring... and dia suka support bloggers lain... lots of links at his blogpage www.benashaari.com 


Emil: So you wanna be like him?


Jahn: Are you kidding me? No way I can be someone near as to him.


Emil menggunakan kebolehan shape-shift yang dia miliki dan berubah menjadi Ben Ashaari...siap pose sama lagi...


Jahn: Bro Ben ni boleh gak lah dianggap sebagai bodybuilder gak sebab dah lebih kurang 10 tahun keluar masuk gym...the thing is he looks smart rather than bulky...
Emil: Kau Jahn? Keluar masuk penjara? Lokap Majlis Agama Islam Melaka?
Jahn: BAEEEEEEEEKKKKKKKKKK SKETTTTT!!!!!DEMIT!!!
Emil: Hahahahahah!!!
Emil: nah, kau... Ben Ashaari kat depan kau skang!


Jahn: Knock it off, Mil... you look better with your Korean superficial... 


Emil: Why? You said you like him, don't you?


Jahn: What do you mean 'like'? Perlulah kau nak shape-shift jadi Ben Ashaari then pose gila camni, kan...


Emil: Eleee... cam tak suka lak...


Laju sahaja penumbuk Jahn melayang ke muka  Ben Ashaari...eh, bukan... Emil!


Emil: Kau tumbuk BEN ASHAARI?!!! How dare you!!!


Sudahnya kedua kawan baik itu bertumbuk di pagi yang permai ini sehinggakan jiran tetangga menelefon polis selepas keadaan menjadi semakin tidak terkawal. Polis tiba di tempat kejadian dan menemui dua lelaki, Jahn dan Emil, dalam keadaan lemah dan memerlukan rawatan lanjut. Petugas kecemasan daripada hospital berdekatan membawa mereka ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah Persiaran Tengku Ampuan Rahimah, Klang untuk rawatan lanjut. Sekian daripada bilik berita sementara. Kembali ke Seri Pentas (wahhh, gituuuu...).


p/s - hope Bro BEN ASHAARI tersenyum membaca entry ini...hahaha...
2 comments

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA