Kau perghak, kan Jahn!!

Assalamualaikum semua,

Jahn di sini... membawa berita palsu lagi fitnah... ahahah!! not likely!! Jahn baik, okeh!!



okeh, korang tahu tak tadi, kan... Jahn ke tempat ini...



...for lunch (sila baca macam mat sa;eh pompuan first time baca tulisan jawi bahasa melayu, pelan-pelan... gagap-gagap... and bimbo gitu... )

wah, kan... Jahanam tak perangai? kalau Jahanam sila pole dance sekali dua!! dah buat? tipu, korang takkan memalukan diri sendiri kalaupun takde orang kat tepi apatah lagi kalau online dekat CC, kan... ahahah!! pardon my rudeness y'all excited tak habis lagi... orang kampung katanya makan dekat hotel, kan...

tadi makan ni... yang Jahn ingatlah...

  • Braised Beef pejadah tak ingat...
  • itik panggang (not my taste tapi okeh bedal sahaja)
  • sate
  • fried rice with chicken benda entah tak ingat tapi sedap...
  • steamed salmon bla bla bla
  • brownies sedao giler
  • cheesecake sedap giler
  • ice cream sebagai pencuci mulut walaupun still kena berkumur untuk cuci mulut

*please be noted that nama-nama makanan tersebut adalah hasil interpretasi Jahn terhadap rasanya sahaja, bukan nama yang tertera di dalam menu mahupun yang diberi oleh chef, okeh... ada masa ke Jahn nak kesah nama makanan kalau makanan itu lebih menarik dari namanya, kan... well, NOT!!!

Emil: kau makan tak ingat fakir miskin, kan?
Jahn: ada aku ke...
Emil: hah cakap, cakap!!
Jahn: orang laparlahh!!

well, anyway... kenapa Jahn pergi situ? entah, Jahn mengada jer nak ikut supervisa Jahn, Kak Lin ke sana meeting, katanya... malas nak duduk dekat ofis yang semak, menyemakkan lagi semak dengan melihat wajah puaka!! fullstop!

hmm, anyway selepas ke sana, Jahn rasa the place is very cosy and easy gitu, kan!! sangat indah walaupun ada satu construction area tengah dikerjakan... katanya nak buat highway terus ke IOI Resort itu...

the room is beautiful, larger from other hotel in its class dan for me, it is selesa... Tv Flat Screen sudah semestinya... WIFI (benda paling penting dalam dunia sekarang ni selepas makanan dan minuman, tak payah tempat tinggal, WIFI dah cukup!!)... ada sepah (spa) lagi, kan... jakuzi siap bagai, sauna lagi, aroma terapi berbau pelik, awek indon, phillipine yang tukang urut... Jahn sempatlah "pain? no pain !!" dekat situ tadi, kan... padahal kau tengok-tengok je dan cover kejakunan kau kan...

harga is not so membebankanlah kalau korang semua nak sesuatu yang feel mewah... range dari RM400 KE RM 700 je untuk bilik, ada 3 jenis bilik lagi korang... orchid (deluxe), heliconia (normal) dan anthurium (suite), kellllasss korang. nak honeymoon (kat purtajaya? huh??!!), taklah... nak release tension bersama yang tersayang wajarlah ke sana once in a while, kan... menyemai balik cinta kasih korang itu dalam suasana yang romantikas fakerrrrsss!!

sebagai bukti, kan... Jahn ada amik gambar dekat Mulligan's Bistro dekat situ

ya, wjah gemoooks Jahn...kau ada masalah??





this is Mulligan's Bistro itu...

nampak tak semua gambar kayu golf antik seawal tahun 30-an ini... Mulligan's Bistro ini macam publah... but it's very cosy and stylish nampak antique sangat, okeh... kayu-kayu golf ini menjadi bahan hiasan pada dinding Mulligan's Bistro itu... ada aku kesah... aku nak makan je!!

keseluruhannya... Jahn suka hotel-hotel mahal...

and yes, lunch tadi (sekali lagi dengan nada mat saleh pompuan cakap BM) is free... good foods go majestic when it's free!!
Post a Comment

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA