World Invasion: Battle Los Angeles

Assalamualaikum semua,



apa kata kalau makhluk asing datang nak jajah bumi kita yang dah sedia porak peranda ni?

maka jadilah World Invasion: Battle Los Angeles di mana... makhluk asing datang untuk menakluk sumber air di bumi... seperti yang kita tahu, lebih 70% komposisi bumi terdiri daripada air... air adalah cabungan 2 unsur hidrogen dan 1 unsur oksigen, kan... aku cikgu kimia kau, kan... pergi belajar sendiri!!


posternya...
well, anyway... semalam... me, Awe Korie, Aina dan Totex ke TGV Sunway Pyramid untuk menonton cerita ini... well, yes... kalu diberikan peluang aku rasanya nak tengok Hikayat Merong Mahawangsa yang aku tak tengok-tengok lagi tu, kan... tapi mereka yang ajak so, aku turutkan ajelah... but, no worries... World Invasion: Battle Los Angeles is not bad at all... well, sure ada here and there yang tak best sangat but the whole story is good... persembahan yang agak bagus daripada para pelakon yang terdiri daripada Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez, Ne-Yo dan ramai lagi...

the story goes like this, this US Marine (askarlah...) berperang dengan makhluk asing... fullstop...habis!

cam malas, kan nak review... pagi-pagi yang permai ni... takpelah, aku gagahkan jugalah menulis...

there sre this gust of meteor yang dijangka akan hit bumi, banyak... so makhluk asing itu, at the first place o begin with... dianggap bukannya makhluk asing... mereka dianggap sebagai sekumpulan meteor yang nak jatuh ke bumi... tetapi sebenarnya, mereka adalah outer space colonization..



aaron eckhart as ssgt. micheal nantz
this pak cik adalah askar yang bakal nak pencen tapi still tak nak mengaku tua... tapi memang patut pun, sebab dia hero...

michelle rodriguez as tsgt. elena santos
awek ni memang sukalah, kan ceciter camni... tapi as usual... lakonan michelle tak pernah mengecewakan...


ne-yo sebagai cpl kevin harris

ramon rodriguez sebagai 2nd lieu. william martinez
mereka berjuang menentang anasir berwajah masyaAllah ini...


horrible, kan... buruk bebenor rupa kamu ye...
so, out of 5 stars... I'll give...

3.5/5

2 comments

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA