luahan ini annoying... even to me, the writer...

Assalamualaikum semua,



selalu tak dalam hidup korang, korang rasa tak berguna?

Hmm, Emil selalu rasa macam tu... (nope, tak pernah!!) ahahah!!

takde kena-mengena dengan Emil kali ini... Yang menulis entry ini adalah Jahn, tanpa sebarang gangguan daripada sesiapa, so, kalau korang nak kata Jahn suka mengarut ke, apa ke... memang Jahn yang sedang mengarut sekarang ini... kenapa Jahn cakap macam ini?

entah!!

Jahn pun tak sure kenapa... banyak faktor, banyak determinan dan banyak sebab... there is no single thing yang boleh buat korang rasa keliru, kan... mesti sebab dia various, sebab itu korang tak dapat figure out punca kekalutan fikiran korang itu (dalam kes ni, kekalutan fikiran Jahn!)

mungkin sebab-sebabnya adalah seperti yang tertera di bawah...


  • Jahn dah nak habis belajar, so Jahn risau dengan life Jahn selepas ini ~ Jahn kena kerja!!
  • haaa!! Jahn kena kerja, kerja apa? apa kelayakkan Jahn? Jahn ni dahlah kurang keyakinan diri, kan...
  • tu dia, kurang keyakinan diri, macam mana Jahn nak face boss, teman sekerja semua sebab Jahn ni susah nak mesra dengan orang...
  • itu pun masalah, susah nak mesara dengan orang, Jahn duduk diam je nanti...taip-taip dekat cubic sendiri...


Jahn tak nak jadi macam itu, so Jahn pening sekarang... I need an inspirational speech dari Miss Aida (lecturer Jahn waktu diploma dulu)...

I need someone to comfort me seperti Aisha (kawan kelas yang used to duduk depan rumah)

...and Jahn needs ma (mak Jahn) untuk Jahn sandarkan kepala Jahn dekat bahu dia without saying anything, not a word, just be silent...

Jahn really needs all that tetapi tak mungkin untuk waktu sekarang ni... Jahn will just has to rely on myself...

Jahn will have to tell himself something glorifying, something Obama-ish to get inspired...

Jahn will have to comfort himself by telling him, "bukan salah Jahn keadaan turn out like this... Jahn kena fikir keluarga Jahn, buat sesuatu yang nanti, mereka akan proud of..."

...and definitely, Jahn can only sandarkan his head to the wall... and then, cry... walaupun tak menitis pun air mata tapi Jahn akan rasa macam orang bodoh...


p/s - kalau masa depan itu mudah je kita corak macam kertas... Jahn dah boleh lukis yang tercantik untuk diri Jahn...

p/s2 - kenapa Jahn kadang-kadang refer Jahn sebagai he (someone else)?... sebab Jahn tak nak jadi seperti orang tersebut!!
Post a Comment

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA