101

Assalamualaikum semua,




101... biasanya kalau kita nak letak penanda aras untuk sesuatu, nombor 100 adalah the highest par, equality of status atau value mesti 100 paling tinggi, kan...? (iyakan aje)

but what if kita capai suatu tahap di mana kita dah puas hati sangat dengan apa yang kita achieve pada suatu tahap dan kita rate perkara tersebut 1 di atas par, meaning that 101 over 100...?

tak faham? okay... ni contoh dia...

Jahn: how was you day today?
Emil: I met someone today... a girl, Sooyoung...

ibaratkan dekat sini yang Emil adalah lelaki playboy yang sangat sukakan perempuan, today... he turned out meeting Sooyoung!

I am imagining I am meeting her in the flesh...homaigot! omg, omg, omg!!!
so, Emil said...

Emil: my daily expectation is 101 over 100... sebab I dated Sooyoung.
Jahn: you dated Sooyoung, dream on!
Emil: so, lepas ni... kena jumpa babes yang artis je, barulah daily expectation aku akan be fulfilled...
Jahn: yea.. right!

macam itulah lebih kurang, apa yang hendak Jahn ceritakan senang je, bila kita dah dapat sesuatu yang buat kita puas hati, kita tak boleh berhenti sekadar setakat di situ sahaja, bila kita dah dapat everything yang satisfy diri kita at the moment kita tak boleh biarkan kita jadi terbuai-buai dengan apa yang kita ada...

kita kena go beyond!

sometimes, being 'tamak' is a good thing sebab kita akan berusaha... kita akan cuba menjadi lebih maju... kita akan buat sehabis baik lagi...

so, it doesn't matter if you reach 100 of what your life is now... there's always a number of infinite to what you can really do...

kenapa Jahn tulis semua ni actually, sebab ini adalah entry ke 101 dari Jahn... selama ini, ini sahajalah...





Jahn: wanna start again... from 1 after 100...
Emil: sweet..
Jahn: thanx, Mil...
Emil: you suck, I was talking about Choi Sooyoung!
Post a Comment

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA