a very, very, very good post dari Syed Abu Zulfadhli al-Qadrey dari belog beliau, Microwriter

Assalamualaikum semua...



Jahn insaf, bukan kejap je tapi betul-betul lepas terfikir benda ni...

shinchan insaf - shinchan di sini adalah aku... katanya, padahal kau...
lebih kepada ini sebenarnya...
  1. apa beza dosa kecil dengan dosa besar kalau kedua-duanya dosa?
  2. apa bezanya benda jahat sikit dengan jahat betul kalau kedua-duanya benda jahat?
  3. apa bezanya lady gaga dengan ke$ha kalau dua-duanya tak tutup aurat, wah gitu!! dah keluar tajuk dah ni...

sila pei etensyen (pay attention) pada yang pertama itu, ya... apa bezanya dosa besar dengan dosa kecil kalau kedua-duanya dosa?

perlu diingatkan di sini, JAHN BUKAN BERLAGAK ALIM DAN BAGUS SANGAT!! okay, Jahn cuma terfikirkan perkara ni sebab baca satu entry post daripada geng blogger, post asal daripada blogger Syed Abu Zulfadhli al-Qadrey di belog beliau Microwriter, tajuk entry tersebut ialah ala....dosa kecik je pun...

korang bacalah... suatu justifikasi untuk membahaskan yang dosa is still dosa regardless kecil atau besar...

serius cakap, Jahn bukan orang yang layak untuk cakap benda-benda macam ini sebab Jahn ni pun hina dina juga.. Jahn pun manusia yang banyak buat silap, buat dosa, buat salah tetapi untuk sebarkan benda yang baik, tak perlu rasa segan... Tuhan nampak keikhlasan kita... sebab DIA nampak segalannya, kan...

Jahn pun harap satu hari nanti Jahn akan jadi muslim dalam erti kata muslim yang sejati, InsyaALLAH dan Jahn doakan anda juga sama... Amin...

silalah baca blog post tersebut!
Post a Comment

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA