mouthful pleasure..ye ke?

Assalamualaikum semua,







Semalam Jahn dan kawan-kawan Jahn pergilah makan (ekceli, mereka je makan, Jahn on diet) dekat Subang Parade, kan...

Mula-mula nak pergi makan anywhere dekat Empire Shopping Gallery... 1st time pergi, Jahn was eksaitet (but I looked like I'm not, berlakon, kan...) jalan-jalan cari benda entah I don't remember... last-last berenti dekat Chili's... tengok menu... mahal! ekceli memang teringin makan chili's tak kisah la mahal ke tak tapinya... datang tak kena masa... on diet baru nak pergi... bukan salah Jahn pun, bukan salah sesiapa sebab Jahn memang tak plan nak makan pape pun... so, kami bergeraklah lagi pergi jalan-jalan... mengusha tempat makan yang best dekat Empire tu... ekceli banyakje tempat yang best tapi high-end lah, kan... kau nak yang harga RM4.50, makan jelah nasi goreng USA dekat Miskin ke, d'atap, bisik-bisik yer (tempat-tempat makan kelas sederhana dis shah alam)...

so, in the end bergeraklah ke sebelahnya, Subang Parade... jalan-jalan lagi... buat lawak lagi... pastu baru pergi tempat makan tersebut... yang mouthful pleasure... ye ke tu! kami makan dekat sini... Nasi Padang Sari Ratu (sembah ratu aku menatap restoran itu, kan...)

ni ha pelahap-pelahap semalam
pelahap pertama: awe korie (si baju putih bersih semurni TOP, kan...) pelahap kedua: totex (si baju hitam strip putih ke bawah memberikan ilusi kurus padahal kau tak, kan...hahaha)
pelahap ketiga: aina (gadis feeling2 makan banyak padahal seciput tak pernah habis... bial dicakap membazir itu amalan syaitan, dia balas berhenti sebelum kenyang ...menjawab, kan...) sori gambar terbalik... feeling2 Nigel Barker, kan amik gambar...
apa je mereka makan? sikit jer...mana larat nak makan banyak-banyak, kan...
Ini ikan... sebabkan dia berada dalam posisi seakan berenang... aku namakan sebagai Ikan Goreng Berenang di Lautan Cinta Cicah Kicap  itu sahaja...
Ini sayur... biasa2 jer... so, aku namakan Sayur Goreng Esok Aku Bleh Buat!
Ini gulai nangka... aku namakan sebagai Gulai Nangka Sedap Sebab Mahal!
Ini Ayam Berempah Harga Seketul Boleh Beli lagi Sekor Dekat Pasar.
Ini Chipster...
Ini Lada Sebagai Bahan Perasa Memanaskan Mulut.
Sedap, kan? Rugi tak pergi... but pastikan... wallet kau berkepuk-kepuk dengan cash mahupun penuh dengan credit card... kalau tak... tak cukup masa membilang singgit2 kau ada tu... sebab all and all RM 93 (walaupun bleh consider murah lagi tapi kitorang setuden okeh!)







Emil: Mak aih , makan!
Jahn: Orang kaya!
Post a Comment

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA