bayi akan lebih sihat kalau ibu menetekkan mereka, wah..mempayudarakan mereka, wah...kelucahan ni!

Assalamualaikum semua,




Emil: Jahanam, kan... tajuk entry camtu? Jahnlah tu...
Jahn: Haaa... siapa tulis camni ni? EMIL!!!
Emil: [dalam toilet] heheheheheheheheeeee....

giler, kan kitorang ni di pagi-pagi hari camni...wahahahaha... korang rasa susu badan ke susu botol yang elok, tak kisahlah sama ada:-

saya berani!!! eh dah tukar, saya hebat!!!
dumex, kan...
eh, salah!!! bukan yang ni... jangan bagi yang ni kat anak anda yer, ibu-ibu!!
aku rasa still susu badan yang terbaik, sebabnya... susu tersebut suci, murni dan penuh kasih sayang... i don't know about you guys tetapi aku tak pernahlah membesar dengan susu botol... susu yang aku minum selepas susu ibu adalah susu di sekolah tadika (urghhh, I hate that!!), sangat-sangatlah taksedap, kan...

but anyway, berbalik kepada topik kita, susu ibu vs susu botol... hari ni berita rata-ratanya menulis tentang PENGHARAM BOTOL SUSU POLIKARBONAT (PC) (bukan susu botol. yer!) yang mengandungi bahan Bisphenol A (BPA) kerana dikhuatiri boleh mengganggu sistem hormon dan tubuh bayi serta kanak-kanak. 


itulah dia, yer...puan-puan... kita ni sebagai ibu (pondan sangat, kan...) haruslah berhati-hati memilih BOTOL susu  untuk anak-anak kita supaya sihat, kuat dan cerdas agar mereka dapat membesar menjadi putera puteri yang akan berbakti kepada nusa, bangsa dan negara (wah, gitu!!)


so, apa-apa hal nanti, puan puan belilah BOTOL susu yang tidak mengandungi bahan BPA tersebut yang... bertukarlah kepada BOTOL susu polipropilene (PP) kerana kementerian kata ianya selamat.


Emil: perbezaan PP dan PC, nampak perbezaannya? nampak... bagus... bagus!! apa bezanya?
Jahn: bezanya, PP dia kusam sikit daripada PC yang clean and clear, tapi jangan ingat semua clean and clear itu elok!!
so, puan-puan... sama-samalah kita menjaga anak-anak kita dengan penuh tertib dan kehormatan agar mereka menjadi insan yang berguna pada masa akan datang.

Wassalam.



Emil: Aku ada cadangan Jahn!!!
Jahn: bendaaaa?!
Emil: nanti kau dah kawin, kau bagi anak kau ni... [sambil menunjuk sebotol susu]

syntha-6? 
Jahn: yang ni?
Emil: ha'ah, nanti anak kau mesti sihat punya!!! macam ni... [sambil menunjuk aksi bina badan dan skrin laptop]

mana lagi chumelllll?!
Jahn: [bangkit dari duduk, memalingkan badan dan sekali dia meluru ke arah Emil dan memegang bahunya] BAGUS CADANGAN KAU!!

Emil: Hahahahahhahahahahaha! (bodoh, Jahn!)
Jahn: Hahahahahahahahahahhahahaha!! (bab* kau Emil, kan...)





p/s - B-HRM, kan masing-masing...
Post a Comment

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA