ini nabi yang cakap, so korang semua, please DIAM!!!

Assalamualikum semua!!
have you ever woke up in the morning hating yourself?
have you ever look in the mirror and regret you'd look like that person left-to-right, right-to-letf but looks completely like you?
have you ever hate that person?
have you ever think to see someone else, or a slightly someone different from that face mimicking you?
YES, I DO!!
kenapa Jahn cakap macam ini?
kenapa Jahn cakap macam Jahn tak bersyukur? maybe itu apa uang korang akan kata tetapi Jahn have Jahn punya reason. Jahn tak pernah wanted to be like this, Jahn just wanted to be normal. Jahn just wanted to return to what Jahn once look like... salah ke? berdosa Jahn kalau macam itu...
Jahn rasa korang dah faham apa yang Jahn utarakan ni, Jahn nak mengubah kejadiaan Tuhan.
kalau benda itu yang Jahn betul-betul nak buat, memang berdosa besar, kan... Jahn tahu, Jahn sedar tetapi bukan korang yang berdiri dekat space yang Jahn ada sekarang, jadi korang takkan 100% faham... hanya Jahn yang rasa benda ini...






macam besar sangat, kan cerita... haa.. berlakon sudey!! hahaha, korang jangan bimbang Jahn belum selangkah untuk ke ...dalam botol, Jahn masih punya agama, ya!! lagipun Bro BEN pernah berkata dalam entrynya yang terdahulu... semua lelaki ada bahagian dia di dunia ni, takkan taknak atau nak bagi pada orang lain.. lupakan soal gay ini, ya!! kita ceciter benda lain...


Jahn akan ke Korea lagi 2 tahun, untuk apa?


PLASTIC SURGERY!! there, Jahn said it!! (dan melancong bertemu Sooyoung dan Tiffany!!)


kenapa? sebab Jahn ada kecacatan di muka, diulangi... KECACATAN DI MUKA!! bukan sebab suka-suka, ya!!


many people yang kenal Jahn tak faham kalau Jahn kata Jahn nak buat plastic surgery one day untuk hilangkan kesan parut Jahn ini.. mereka kata merubah kejadian Tuhan... Jahn tak faham, tak nak faham kenapa mereka cakap macam itu... sebab bukan mereka yang bangun everyday lihat kesan macam ini dekat muka mereka... mereka dah sedia hensem, boleh la banyak bercakap... dah emosi lak, sorry...


this is a quote yang membuatkan Jahn buat this entry...
Namun jika ada keperluan seperti untuk membaiki kecacatan pada diri sama ada semulajadi atau kerana sebab-sebab mendatang seperti kemalangan, terbakar dan sebagainya, diharuskan kita melakukan pembedahan atau sebarang tindakan lain pada badan untuk membaiki kecacatan tersebut. Di dalam bukunya al-Halal Wa al-Haram Fil-Islam, Syeikh Dr. Yusuf al-Qaradhawi menjelaskan; “Jika pada diri seorang insan itu terdapat kecacatan yang boleh menyakitinya sama ada dirasai secara fizikal atau secara mental (iaitu menimbulkan rasa rendah diri) setiap kali berada di dalam majlis atau singgah di satu tempat, diharuskan ia membaiki kecacatan tersebut selama niatnya ialah untuk menghilangkan kepayahan yang dihadapinya. Allah tidak menjadikan di dalam agama ini sebarang kepayahan ke atas kita”. Keharusan ini disokong oleh hadis yang mengaitkan laknat Allah ke atas perbuatan mengubah gigi tadi dengan tujuan semata-mata untuk menambah kecantikan dan mengubah ciptaan Allah (bukan kerana keperluan atau darurat)


itu je... nak cakap sebabnya tadi blogwalking dan terbaca entry daripada Nurul Hatikah Bt Hasan, pemilik belog CONTENG SANA SINI... entrynya yang bertajuk Hukum Memakai Braces. sila view!!


3 comments

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA