main-main api, nanti terbakar diri. motif pakcik adalah...??

Protes bakar diri

Oleh Raja Noraina Raja Rahim
rnoraina@hmetro.com.my
polis menenangkan anak suspek..eh, suspek ke? pakcik itulah!
PETALING JAYA: Seorang warga emas sanggup menyimbah petrol pada badannya kononnya mahu membakar diri sebagai protes atas tindakan penguat kuasa Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) yang mahu merobohkan satu premis yang didirikan di kawasan rumahnya di Taman Sri Sentosa, di sini, semalam.
Berita penuh klik sini.


Jahn sedang makan biskut di ruang tamu sambil mengasah kuku (kan...). Emil di meja makan membaca surat khabar hari ini... Metro lah, apa lagi.

Emil: Ahahahahahahahaha... aku suka pak cik ni... Human Torch!

Jahn: Human Torch... tu bukan Fantastic Four ke?

since muka pak cik itu ada effect mosaics, kan... feeling2 pakcik itu berupa begini jerlah, okeh!
Emil: Ha'ah!

Jahn: Eh, ada orang boleh terbakar diri and terbanag ke dalam Metro hari ni?

Emil: Bodoh kau, kan, Jahn! Hahahahahaha!!!

Jahn terpinga-pinga, kena marah...kena gelak?? hah?

Emil: Takdelah, ni haa... seorang warga emas sanggup menyimbah petrol pada badannya kononnya mahu membakar diri sebagai protes atas tindakan penguat kuasa Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) yang mahu merobohkan satu premis yang didirikan di kawasan rumahnya.

Jahn: ...(diam ~ macam pending, kan...) AAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAH!!!

Emil: Kau gelak, kan... kau tak tahu betapa kesiannya pak cik ni punya kedai kena roboh...

Jahn: Aaaahaha... kau gelak dulu!

Emil menggaru belakang telinga sambil membuat muka tidak mengaku. 

Jahn: Seriuslah, kau rasa pak cik tu akan  bakar diri sendiri ke?

Emil: Entah... tengok keadaanlah kot... kalau waktu tu dia nekad benda tak logik camtu pun dia sanggup buat, emosional, kan...

Jahn: Takdelah, I mean bakar ni haah! Gile ke?!

Emil: Eh, kau mana bleh cakap camtu... orang kalau dah tak tahan dia buat betul.

Jahn: Ye ke? Tapi tak boleh bla lah...Human Torch?!!! tak pun pak cik tu feeling2 Ghost Rider, kan?!!!

ahahahahaha, lawak la!





p/s -  hmm, kepada MBPJ, anda melakukan kerja anda... anda tak salah kalau ye pun pak cik tu jadi Human Torch atau Ghost Rider bagai!
Post a Comment

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA