tersedar selepas dicerca...

Assalamualaikum semua,


tajuk tu macam betul-betul insaf, kan padahal takde apa-apa pun, still lagi berperasaan ada aku kesah sebenarnya, takdelah... hahaha, gurau pun tak boleh , kan!!


ni haa.. orang nak ceciter-ceciter ni... korang, kan... mesti cam menyirap bila nak ke blog orang yang macam follow korang tetapi tak dapat sebab bila korang view profil dia, korang akan buat muka macam ini...


haaa? mana link, camner nak follow? aaa... susahlah camni...
walaupun sebenarnya lebih macam ini kot...

ahhh, bremookkkk, mane link ni bohh... 
haaa.. macam tu, kan, kan, kan, kan, kan, kan, kan, kan?? kan, kan?


so, dengan ini saya ingin membantu, takde bayar punya, freeeee ma... lu olang ikut apa bende yang disuluh sama ini miss BIJAK JAYA... nescaya lu olang tidak akan dimaki oley itu olang yang mau follow lu laaaa!! lu telai la sindili lulu balu tau...





1-mula-mula login blog anda
2-klik kat dashboard


3-Klik Edit profile

4-Masukkan Url anda di ruang seperti ini

5-Kemudian Save Profile

Ok..sekarang anda semua dah selesai!! (sambil tu nyanyikan lagu thank you for loving me dari bon jovi dengan penuh perasaan yea) .Sekarang cuba ke ruang follower blog ini dan cuba klik profile anda didalamnya..pastikan ia kelihatan seperti ini:


Ha..mcm blog cik jayllytaa ni....Anda nampak tak link/jejak untuk ke blog dia?Jadi secara tak langsung boleh meningkatkan traffic atau kunjungan follower lain ke blog anda...
Selamat mencuba!..I followwwwwww....

so, dengan itu, berakhirlah tuto ini, okeh btw... silalah melayari laman belog BIJAK JAYA ini... entry terbaru adalah Buat Entri Bijak Tarik Minat ke Blog Anda. Selamat berbelog semua!!
Post a Comment

Popular posts from this blog

Juliana Evans cakap dia takde adik, sepatutnya dia cakap "Aku takde adik macam tu!!!"

Hantu Kak Limah Balik Rumah

REVIEW SETIAP DETIK NAFASKU ~ DHIYA ZAFIRA